Bu kentte 6 yıldır hiç kaza olmuyor

Güncelleme Tarihi:

Bu kentte 6 yıldır hiç kaza olmuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 12:50

Kurallar ülkesi Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nde bulunan Bohmte kentinde ise trafik lambası ve trafiği düzenleyen hiçbir tabela bulunmuyor.. İşin ilginç tarafı kentte altı yıldır hiç kaza olmuyor

Haberin Devamı

Almanya'nın yollarında trafiği düzenleyen 20 milyonu aşkın tabela bulunuyor. Trafik levhası konusunda dünya rekorunu elinde bulunduran Almanya’da, yeni getirilen değişikler bu sayının artmasına yol açıyor. Uzmanlar insan gözünün bir saniyede en fazla 3 trafik işaretini algılayabildiğini ifade ederken, Alman Otomobil Kulübü ADAC’a göre, yaklaşık 7 milyon trafik levhasının kaldırılmasında hiçbir sakınca yok. Kurallar ülkesi Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nde bulunan Bohmte kentinde ise trafik lambası ve trafiği düzenleyen hiçbir tabela bulunmuyor.

HİÇBİR TRAFİK İŞARETİ YOK
Belediyenin aldığı kararla 2008 yılının Mayıs ayından bu yana kentin en işlek caddesindeki trafiği düzenleyen tüm ışık ve levhalar kaldırılmış. Ne yol hakkının kimde olduğunu gösteren bir işaret, ne yaya geçidi, ne de trafik ışığı var. Kısacası bilinen hiç bir trafik işareti yok. Buna ilaveten yol ortasındaki geliş- gidiş istikametini belirleyen orta çizgiler ve bisiklet yollarının çizgileri dahi silinmiş. Fakat her gün 12 bin civarında aracın geçtiği kentte trafik muntazam bir şekilde işliyor, yayalar korkusuzca karşıdan karşıya geçebiliyorlar.

Haberin Devamı

6 YILDIR KAYDA DEĞER KAZA OLMUYOR
Altı yıldır uygulanan değişiklik süresince, bugüne kadar kayda değer bir trafik kazası da olmamış. Hiçbir kural olmadığı için araçların sürücüleri göz teması, el işaretleri, karşısındakine saygı ve biraz daha dikkatli davranarak sorunsuzca trafikte seyir ediyor. Bohmte’nin daha az kural ile daha güvenli bir kent haline geldiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Sabine de Buhr-Deichsel, her şeyi sıkı sıkı kurala bağlamak yerine, insanlara güvenmenin ve onların sosyal becerilerini ön plana çıkartmanın daha doğru yol olduğunu söylüyor. Belediye Başkan Yardımcısı Sabine de Buhr-Deichsel, Bohmte’de trafiğin sorunsuzca işlediğini, gözü kapalı olarak karşıdan karşıya geçerek bizzat gösteriyor. Tek yaptığı el işaretiyle sürücüden yol istemek. Trafik levhalarının hurdacıyı boyladığı Bohmte’de tek bir levha kalmış. O da kentin girişinde tüm trafik düzenlemelerinin kaldırıldığını gösteren 'Trafik kuralları değiştirilmiştir' levhası. Kentte geçerli tek kural, daha fazla dikkat ve karşıdakine saygı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!