O 25 milyon Fenerli var ya…

Güncelleme Tarihi:

O 25 milyon Fenerli var ya…
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 12:15

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Akhisar Belediyespor’a 2-0 yenilen Fenerbahçe’deki kötü gidişin nedenleri hakkında çarpıcı yorumlar yaptı… Uluç, “'Hani diyorlar ya, Türkiye'de 25 milyon Fenerbahçeli var' diye!.. O 25 milyonun, 25 milyonuna da 'Ersun Yanal'ın yerine kim gelsin’ diye sorsalardı, 'İsmail Kartal' diyen bir kişi çıkmazdı.

Haberin Devamı

- Fenerbahçe'nin 2-0 kaybettiği maçla ilgili neler söyleyeceksiniz? İki takım arasında büyük bir fark ama Akhisar oyunu domine eden, golleri bulan taraftı. Akhisar mı iyi oynadı yoksa Fenerbahçe çok mu kötüydü?
Çok fazla Akhisar'ı seyredemiyorum ama seyrettiğim en iyi Akhisar değildi, iyi Akhisarlardan da değildi. Bu Akhisar'ın normal bir Fenerbahçe'yi yenmesi söz konusu olamaz. Ama Fenerbahçe o kadar kötü oynadı ki Akhisar değil, Çatladıkapıspor olsa orada Fenerbahçe'yi yenerdi.
Bir defa işin adını doğru koymak lazım: Bu kadar büyük hatalar yapan bir savunma karşısında biraz akıllı adam golleri atar. İşte Gekas... Biraz akıllı adam, golleri attı. O kadar... Daha fazlasını da atarlardı.
Mesela şurada; Fenerbahçe'nin elinde -aksini iddia eden varsa, çıksın tartışalım- yerlisi ve yabancısıyla Türkiye'nin en iyi kadrosu var. Eksiği-gediği var mı, yok mu o ayrı ama şu anda Türkiye liglerindeki en iyi kadro Fenerbahçe'nin elinde... Türkiye'de görevli herhangi bir teknik direktör o kadroya sahip olmak için can atar.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE GALATASARAY'A BENZEMEYE BAŞLAMIŞ
Fenerbahçe'nin Akhisar maçında oynattığı oyuncu sayısı 13... 11 kişi sahaya çıktı, 2 kişi değişti; toplam 13... Bu 13 kişiyi bir kenara bırakarak geri kalanlardan 11 yaparım, çıkar Akhisar'ı yenerim. Öyle bir kadrosu var Fenerbahçe'nin... Ama bu kadroyu İsmail Kartal taşıyamıyor.
Fenerbahçe, Akhisar maçına fizik olarak hazır değildi, moral olarak hazır değildi, bireysel olarak hazır değildi, takım olarak hazır değildi. Fenerbahçe şiddetle Galatasaray'a benzemeye başlamış.

İSMAİL KARTAL ORAYA 'TEKNİK DİREKTÖR' DİYE GELMEDİ
İsmail Kartal'ın da günahı yok. İsmail Kartal oraya 'teknik direktör' diye gelmedi.
İlhan Cavcav "Takımı gerekirse ben yönetirim" dedi, hocayı kovdu ya; Aziz Yıldırım, İlhan Cavcav'dan önce yaptı bu işi... Geçen yılki hocayı 'cart' diye kovdu ve 'Ben takımı yöneteceğim' demedi ama oraya göstermelik bir adam koydu.
Hani diyorlar ya 'Türkiye'de 25 milyon Fenerbahçeli var' diye!.. O 25 milyonun, 25 milyonuna da 'Görevden alınan Ersun Yanal'ın yerine Fenerbahçe antrenörü kim olsun' diye sorsalardı, 'İsmail Kartal' diyen bir kişi çıkmazdı.
İsmail Kartal oraya geldi. Peki niye geldi: Aziz Yıldırım 'Artık ben yöneteceğim' dediği için...

Haberin Devamı

TAKIMI SEN Mİ ŞAMPİYON YAPTIN?
Ersun Yanal gibi adama, Mustafa Denizli gibi adama, Aykut Kocaman gibi adama "Takımı sen mi şampiyon yaptın; ben yaptım" demeye meraklı Aziz Yıldırım bu sefer adını daha açık seçik koymak için İsmail Kartal'ı oraya getirdi. Ama işte sonuç bu...
Fenerbahçe her maç, biraz daha fizik bakımdan yetersiz görünüyor, biraz daha bitkin görünüyor, biraz daha yorgun görünüyor ve biraz daha kopuk görünüyor.
Ligin 4. haftasındayız ve Fenerbahçe'nin Beşiktaş, Trabzon, Galatasaray gibi Avrupa maçları da yok. Ligden başka hiçbir maçı yok. Yani en rahat durumdaki büyük ama en kötü oynayan büyük!.. Elindeki o iyi kadroya göre!..


Demek ki ortam dedikoduya müsait

Haberin Devamı

- Emre ve Volkan, Akhisar maçı kadrosuna yer almaması iddiaları da beraberinde getirdi. Volkan'ın, ilk 11'de yer almadığı için, Emre'nin de Emenike'yi kadro gördüğünde sakat olduğunu söyleyip Akhisar'a gitmediği ileri sürüldü.
İddialar doğru da olabilir, yanlış da olabilir. Okuyorum ki Emre'de ciddi bir sakatlık varmış, bu hafta da oynamayacakmış. Galatasaray maçına kadar yokmuş, falan...
Ama işin önemli olan yanı; eskilerin çok yerinde, çok anlamlı bir lafı vardır; "Şüyuu vukuundan beterdir" diye... Bir şeyin kulaktan kulağa konuşulması, şayi olması, gerçek olmasından, gerçekleşmesinden beterdir. Bu Emre, Volkan dedikoduları, 'Biz sakatız' der demez, Akhisar'a gitmekten vazgeçer vazgeçmez birden yayılıyorsa, 'Fenerbahçe'de durumlar pek iyi değil... Fenerbahçe'deki durumlar fevkalade dedikoduya müsait... Fenerbahçe'deki durumlar, fevkalade karıştırılmaya müsait' demektir. Önemli olan bu...
Fenerbahçe zamanında bundan çok daha kritik günler geçirdi. Bu tür dedikodular çıkmadı. Çıkanlara da gülüp geçti millet... Bu defa ciddiye alındı. Demek ki Fenerbahçe'de düzeltilmesi gereken bir şeyler var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!