Roberto Carlos'un vazgeçilmez beşlisi

Güncelleme Tarihi:

Roberto Carlosun vazgeçilmez beşlisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 12:30

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da, geçen sezon en fazla süre alan Aatif Chahechouhe, Burhan Eşer, Cicinho, Ziya Erdal ve Ümit Kurt, bu sezon da geride kalan 4 haftada doksanar dakika sahada kalarak teknik direktör Roberto Carlos'un vazgeçilmezleri olmayı başardı.

Haberin Devamı

Ligin ilk 4 haftasında galibiyetle tanışamayan ve topladığı 2 puanla 16'ncı sırada bulunan kırmızı-beyazlı ekipte, geçen sezon başarılı grafikleriyle dikkatleri çeken Chahechouhe, Burhan, Cicinho, Ziya ve Ümit Kurt, yeni sezonda da geride kalan haftalarda Carlos'un gözdeleri arasında yer aldı. Carlos'un bu sezon ligin ilk 4 haftasında forma şansı verdiği 17 futbolcudan sadece Chahechouhe, Cicinho, Burhan, Ziya ve Ümit, tüm maçlarda doksanar dakika sahada kaldı.

Geçen sezon rakip fileleri 17 kez havalandırarak ligi gol kralı olarak tamamlayan Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Chahechouhe, bu sezon forma giydiği 4 maçta rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Yine geçen sezona damga vuran ve 14 gol pasıyla asist kralı olan Brezilyalı sağ bek Cicinho da bıraktığı yerden devam ediyor. Cicinho, kırmızı-beyazlı ekibin bu sezon attığı 4 golden 3'ünün pasını verdi.

Carlos'un kadroda vazgeçemediği isimlerden bir diğeri de hücuma dönük orta saha oyuncusu Burhan Eşer oldu. Sivasspor'daki ilk sezonunda rakip fileleri 12 kez havalandıran ve kariyerinin zirvesine çıkan Eşer, bu sezon ise henüz golle tanışamadı, ilk 4 hafta sahada kaldığı 360 dakikada 1 asist yaptı.

Brezilyalı teknik adamın vazgeçemediği diğer isimler ise stoper Ümit Kurt ve savunmanın solunda görev yapan Ziya Erdal oldu. İstikrarlı performansını bu sezon da sürdüren ve 4 maçta da görev alan Kurt, deneyimli savunma oyuncusu İbrahim Toraman ve Portekizli stoper Manuel Da Costa'nın yer aldığı kadroda ilk 11'in değişmez isimlerinden biri olmayı başardı.

Sol bek Ziya Erdal da ilk 4 maçta forma giydi ve 360 dakika sahada kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!