225 öğrenciye okul kıyafeti

Güncelleme Tarihi:

225 öğrenciye okul kıyafeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 11:05

Güzelbahçe Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi 225 öğrenciye okul kıyafeti yardımı yaptı.

Haberin Devamı

Güzelbahçe’de yaşayan ihtiyaç sahibi aileler, belediyeye başvurup kayıtlarını yaptırdı. Aileler daha sonra anlaşmalı bir giyim mağazasına yönlendirilerek, öğrencilerin öğrenim gördüğü kamuya ait 60. Yıl Anadolu Lisesi, İMKB Lisesi, Cengiz Topel Lisesi, Ali Bayırlar İlköğretim Okulu, Vali Kazım Paşa İlköğretim Okulu, Hamdi Dalan İlköğretim Okulu, Saadet Alanyalı İlköğretim Okulu ve Hakkı Oğuz Tabaoğlu İlköğretim okullarında giyilen forma (ceket, gömlek, kazak, pantolon ve etek) gibi istedikleri kıyafetleri almaları sağlandı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Sosyal belediyecilik anlayışı içinde önceliğimiz insana yatırımdır. Benim anlayışıma göre belediyecilik, sadece çöp toplamak, yol, kaldırım ve park yapmak değil. Bu yüzden hizmet anlayışımızı daha çok sosyal projelerden yana kullanıyoruz. Önce insan diyerek Güzelbahçeli yurttaşlarımın mutluluğu için çocuklara ve gençlere yönelik yatırımlar yapıyoruz" dedi.
Başkan İnce, öğrencilerin topluma yararlı bireyler olabilmeleri için ihtiyaç duydukları her türlü yardımı bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

225 öğrenciye okul kıyafeti

Urla’da 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye malzemesi

Urla Belediyesi Kültür Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen program ile ilçedeki 2 bin 500 ilkokul öğrencisine kırtasiye malzemesi hediye edildi.

Urla’nın Gülbahçe Avni Kaya Kokucu, Uzunkuyu ve Balıklıova Köy okullarını ziyaret eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, derslere girerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye ederek "Derslerinize çok çalışın, az televizyon izleyin, bilgisayarda az oynayın ama bol bol kitap okuyun" diyen Uyar, Okuma bayramlarına katılacağını belirterek, yıl sonunda en çok kitap okuyan öğrencilere hediye vereceğini söyledi.

Başkan Uyar’a, Uzunkuyu’daki ziyarette, Uzunkuyu İlkokulu’nda yürütülen çalışmalar ve projeler anlatıldı. Osmanlı mimarisinde yer alan kuş evlerini yaşatmak amacıyla yapılan "Kuş Ev Çalışma Projesi"ni inceleyen Başkan, çok beğendiğini söyledi. Projenin mimarı olan görsel sanatlar öğretmenine projeyi hep birlikte geliştirebileceklerini anlattı.

Haberin Devamı

Okulları gezerken eksikleri yerinde gören Sibel Uyar, okul müdürleri ve öğretmenlerle görüşerek, destek olacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!