İmkansız hayaller gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

İmkansız hayaller gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 11:01

Algı stratejisti ve Koç Üniversitesi Öğretim görevlisi Semih Yalman ve eski öğrencisi Ezgi Utan tarafından tasarlanan, hedefi hayal kurmaya teşvik, hayal kavramını olumluya taşımak ve gençlere kalıplar dışında ifade imkânı sağlamak olan konferans serisi Dreamstalk birinci yılını tamamladı. Dreamstalk ilk senesinde 9 üniversiteyi ziyaret etti ve n11.com’un desteği ile 9 hayali gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Gerçekleştirilen ilk hayal Işık Üniversitesi’nden Ezgi Ergene’ye ait. Hayali National Geographic ekibiyle belgesel çekimine gitmek olan Ezgi, National Geographic fotoğrafçısıyla gittiği çekimde kendini Bengal kaplanının karşısında buldu.

BOĞAZI YÜZEREK GEÇTİ
Ekip, ikinci olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Süheyla Tan’ın hayalini gerçekleştirdi. Yıllar önce İstanbul’a geldiğinde aşırı trafiği görüp boğazı yüzerek geçmenin hayalini kuran Süheyla, daha iyi yüzmek için antrenörle çalıştı ve Temmuz ayındaki Boğaz Yarışı’nda bir kıtadan diğerine kulaç attı.

Bir diğer hayal ise Banu Uğural’a ait. Son yılların en büyük problemlerinden kentsel atıklar üzerine çalışan Banu’nun hayali, bir mobil atölye kurup İleri Dönüşüm’ün (Upcycling) önemini çocuklardan başlayarak topluma yaymaktı. Uğural’ın hayali, kurduğu mobil atölyeyle gittiği ilk durak olan İzmir’in Çınardibi Köyü’nde gerçek oldu. Bir hafta boyunca evlerden ve okullardan köydeki ilkokula toplanan atıklar Uğural’ın atölyesinde çocukların hayal gücüyle buluştu ve kentsel atıklardan harikalar yaratıldı. Banu’nun atölyeleri Türkiye’nin farklı köylerinde hayat bulmaya devam edecek.

Haberin Devamı

AĞLATAN HAYAL
Yalman, Koç Üniversitesi öğrencisi Ceren Saner’in hayalinin gerçeğe dönüşme sürecini ise şöyle anlatıyor: ‘‘Ceren Saner’in hayali fotoğrafçı olmakmış. Çünkü babasını küçük yaşta kaybetmiş ve onu sadece fotoğraflardan tanıyabilmiş. Sahnede hayalini anlatırken hepimiz ağladık. Ceren bize fotoğrafçı olma hayalini anlattığı günden beri Dreamstalk ekibinin bir parçası haline geldi. Dreamstalk’un ilk senesi boyunca bizimle Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelere gelip hayalini anlatan gençlerin gözlerindeki ışığı çekti. Şimdi bu anlardan oluşan bir sergi yapıyoruz ve bir de kitap çıkaracağız.’’

Hayali dünyaca ünlü bir aşçı olmak olan ve Dreamstalk sayesinde 24 haftalık profesyonel aşçılık eğitimine başlayan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Dilara A. sürpriz anını şöyle anlatıyor: “Dreamstalk sayesinde hayalim gerçekleşiyor. Ekipten Ezgi ile yemek yerken hayalimin maalesef gerçek olmayacağını ama bana iki günlük bir workshop ayarladıklarını söylediler. Bir workshop seçmek için aşçılık akademisinin internet sitesine girdiğimde sitenin ana sayfasında hayalimin gerçekleştiğini gösteren bir yazı çıktı. Çok heyecanlandım.”

Haberin Devamı

Bir diğer heyecan verici sürpriz ise hayali spor muhabirliği deneyimi yaşamak olan Sefa Durmaz’ın hayalinin gerçekleşeceğini öğrenme anı. Sefa, ünlü bir spor kanalında staj yapacağını ve spor muhabirliği deneyimi yaşayacağını, çok sevdiği spor yorumcusu Fuat Akdağ’ın ağzından öğrendi.

GENÇ IRONMAN
Hayali uçak kullanmak olan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Kaan Umu ise geçtiğimiz haftalarda aldığı kısa eğitimden sonra eğitmen pilot eşliğinde uçak uçururken hayatının en mutlu gününü yaşadığını söyledi.

Ağustos ayında gerçekleştirdiği hayaliyle ülkemizi gururlandıran Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Göktuğ Kıral ise ‘Türkiye’nin En Genç Ironman’i’ olmaktı. Hayalini Dreamstalk sahnesinde paylaşan Göktuğ, 16 Ağustos Cumartesi günü İsveç Kalmar’daki Ironman Triatlonu’nda yarıştı. Son bir yıldır yoğun bir programla yarışa hazırlanan Göktuğ,11:56:37’lik süre ile 8-24 yaş kategorisinde Türkiye’nin bugüne kadarki zaman rekorunu da kırarak Türkiye’nin En Genç Ironman’i oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!