Tatilci rotayı doğaya çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Tatilci rotayı doğaya çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:33

Ankaralıların Kurban Bayramı tatilinde ilk tercihleri arasında yer alan Amasra, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. İlçedeki turistik tesisler bayram tatili öncesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Haberin Devamı

Bayram tatileri ve hafta sonlarında Ankaralı gezginlerin ilk duraklarından biri olan Bartın turistik ilçesi Amasra’da Kurban Bayramı öncesi otel ve pansiyonların tamamı doldu. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Helenistik dönemden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin 3 bin yıllık geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini belirtti. Resmi ve dini bayram tatillerinde özellikle Ankara ve çevre illerden çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını anlatan Timur, Ankara'ya en yakın sahil olan Amasra'da her bayram ciddi yoğunluk yaşadığını kaydetti.

BALIK VE SALATA

Kurban Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının rezervasyonunun dolduğunu bildiren Timur, ilçede her mevsim günübirlik tatilci ağırladıklarını, bunda balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürünün etkili olduğuna dikkati çekti. Timur, şöyle konuştu:
"Kurban Bayramı ve tatil, balık ziyareti için de bulunmaz bir fırsat. Balıkçı lokantalarında misafirlerimiz en taze çeşitlerle balık ziyafetini yapmış olacak. Yöremizde yetişen organik yeşilliklerle yapılan salatayı bu ziyafete eklediğimizde Amasra, göz ve gönüllerin yanında damak tadına da hitap edecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!