Gökdelen inşaatında yangın

Güncelleme Tarihi:

Gökdelen inşaatında yangın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 09:48

İZMİR’in Bayraklı İlçesi’nde yapımı devam eden gökdelen inşaatında, yangın çıktı. İnşaat malzemelerini söndürmek için, itfaiye ekipleri de çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Bugün saat 18.00 sıralarında, Adliye binası yakınında, inşaatı devam eden gökdelende yangın çıktı. İnşaatın en üst katında çıkan yangına, ilk olarak işçiler müdahale etti. Ancak rüzgarında da etkisiyle alevlerin büyümesi üzerine itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerde, yanan inşaat malzemelerini söndürmek için çalışma başlattı.

KAYNAK SIRASINDA ÇIKMIŞ

Yapımı devam eden beşinci katındaki tahta kalıpların tutuşmasıyla başlayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. İşçilerin yemekte olduğu bir sırada ilk belirlemelere göre, iki ustanın, kaynak yaptığı sırada kıvılcımlar, tahta kalıpları tutuşturdu. Ardından rüzgarında etkisiyle alevler hızla büyüdü. İnşaat çalışanlarının, müdahalede yetersiz kaldığı yangına, 20’ye yakın itfaiye aracıyla çok sayıda görevli müdahale etti. Bu sırada dumandan etkilenen iki işçiye de, yangın bölgesine gönderilen ambulansta müdahale edildi.

Haberin Devamı

PANİKTEN YARARLANIP HIRSIZLAK YAPARKEN YAKALANDI

Bu arada, yangın sırasında yaşanan panik ve telaş sırasında, işçilerin kaldığı yere girip hırsızlık yapmak isteyen bir kişi de fark edilerek yakalandı.

Gökdelen inşaatında yangın

İKİ SAATE KONTROL ALTINA ALINDI

Korkutan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saatlik çalışması sonrasında kontrol altına alındı. Dört işçi yangın çalışmalarını izledikleri sırada dumandan etkilendi. Üç işçi Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, bir işçiye de ayakta oksijen takviyesi yapıldı. Yangın sırasında yemek molasında olduklarını söyleyen inşaata çalışan Ahmet Akar, "Bir kaç arkadaş yukarı çıktı. Problem olduğunu fark ettik. Dışarıya çıktığımızda yangın başlamıştı. Nerden çıktığını bilmiyoruz. İçerde hiçbir arkadaşımız yoktu herkes yemekteydi" dedi. İtfaiye ekipleri, inşaata soğutma çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!