Talip Apaydın yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Talip Apaydın yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 09:24

Edebiyatımızın önemli isimlerinden köy enstitüsü mezunu 88 yaşındaki yazar Talip Apaydın, iki ay önce yatırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

27 Eylül akşamı aramızdan ayrılan Apaydın, 21 Ağustos 2014'ten beri baş dönmesi şikayetiyle gittiği Ankara Hacetepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yatıyordu.

EDEBİYATIMIZA 42 ESER KAZANDIRMIŞTI

Talip Apaydın yaşamını yitirdi

Edebiyatımıza; şiir, anı, öykü, oyun ve roman dalında 42 yapıt kazandırmış usta yazar Talip Apaydın, bir söyleşisinde ülkemizin geldiği duruma bakıp “Keşke bu kadar uzun yaşamasaydım da bugünleri görmeseydim” demişti.İlk şiirleri ve öyküleri Köy Enstitüsü Dergisi’nde yayımlanan ünlü edebiyatçı, “Tütün Yorgunu” romanıyla 1976 Madaralı Roman Ödülü’ne, “Köylüler” adlı eseriyle 1992 Orhan Kemal Roman Armağanı’na, “Yapılar Yapılırken” ve “Otobüs Yarışı” eserleriyle de 1975 TRT Yayınlanmamış Radyo Oyunları Sanat Ödülleri’ne layık görülmüştü.

Haberin Devamı

KÖY EDEBİYATI TEMSİLCİLERİNDENDİ

Ayrıca Fikirler, Yeditepe, Beraber, Yeni Ufuklar, Varlık, İmece ve Türk Dili dergilerinde de yazıları şiirleri yayımlandı. Köy Edebiyatı akımının temsilcileri arasında yeraldı. İlk romanı 'Sarı Traktör' ile tarımda makineleşmeyi işledi. Yarbükü'nde ise köylüler arasında toprak ve su paylaşımı ile ilgili çekişmelerin olduğu zorlu yaşam koşullarını anlattı. Öykü ve romanlarında doğa betimlemeleri ve insan ilişkilerini tüm doğallığı ile yansıttı. Anı, oyun, çocuk edebiyatı türlerinde de eserler verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!