Krallığını önce minderde ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Krallığını önce minderde ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:05

F.Bahçe’yi iki golle yıkan Theofanis Gekas’ın futbola güreşten geçiş yaptığı ortaya çıktı... Minderde başlayan spor hayatına futbolla devam eden Gekas, Türkiye’de 3.5 yılda 39 kez fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

2011-12 sezonunda geldiği Türkiye’de 3.5 sezonda attığı 39 golle adı ‘Gol Tanrısı’na çıkan Theofanis Gekas, yeşil sahalara transfer olmadan önce serbest güreşte Yunanistan Şampiyonu olmuş...
Minderde başlayan başarılı spor hayatına sokakta kardeşiyle birlikte başladığı futbolla devam eden Gekas, Süper Lig’de bu sezon henüz 4. haftada fileleri tam 6 kez havalandırdı.
Yunan golcünün bu sezonki müthiş performansının arkasındaki sır perdesi de açıldı... Ülkemizde top koşturduğu önceki 3 sezonda ailesini Türkiye’ye getirmeyen Gekas’ın, ilk kez bu sezon eşi Vasso Gekas ile biri erkek, diğeri kız olan ikizleri Nikolaos ve Mikaela-Lamprini’yi de yanına aldı. Ailesine İzmir’de ev kiralayan Theofanis Gekas’ı ailesi Fenerbahçe karşılaşmasında tribünden izledi.

Haberin Devamı

EŞi VE ÇOCUKLARINA ÖPÜCÜK YOLLADI

FENERBAHÇE’ye attığı gollerden sonra tribünde kendisini izlemeye gelen eşi ve çocuklarına dönerek öpücükler yollayan ‘Bu goller size’ diye işaret yapan Gekas, idmanlar ve maçlar dışında zamanını ailesiyle geçiriyor.
İzmirli futbolseverler ünlü alışveriş merkezi Bornova Forum’da golcü yıldızı çok sık görüyorlar. Çocuklarını oyun merkezindeki oyuncaklara bindiren onlarla bir çocuk gibi eğlendiğini belirten Theofanis Gekas, “Onlar mutlu olup kahkaha atınca dünyalar benim oluyor” diyor.

İzmir’de kendisini evinde hissediyor

İzmir’de kendisini evinde gibi hissettiğini belirten Gekas, “İzmir gerek denizle iç içe olması gerekse insanlarının yaşam biçimiyle Yunanistan’a gerçekten çok fazla benziyor. Denizin karşı kıyısındayım ama evimde gibiyim” diyor.
Her fırsatta tüm zamanını ailesiyle geçirdiğini belirten Yunan golcü, en büyük keyfinin akşam kordon boyuna çıkmak olduğunu belirtiyor.
Gekas, 6 yaşındaki ikizlerinin eğitimni İzmir Yunanistan Konsolosluğu’nun desteğiyle çözdü. Nikolaos ve Mikaela özel ders almaya başladı.

Ata’yı göğsünde taşıdı

Gekas, Türkiye Ligi’ndeki ilk macerası olan Samsunspor’da forma giyerken, kulübün sembolü Atatürk’ü göğsünde taşımıştı.

THEOFANİS gekas’ın bir özelliği de Türkiye Ligi’nde oynayan ilk Yunan futbolcu olma unvanını taşıması...

FUTBOLUMUZDA YERi ÖZEL

Haberin Devamı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Samsun’a çıkışını sembolize eden Samsunspor Kulübü’nün Mustafa Kemal Atatürk’lü logosuna dikkat çekenler, Theofanis Gekas için “Atatürk’ü göğsünde taşıyan ilk Yunan futbolcu” yorumunu yapıyorlardı.

Bırakmaya erken

DAHA önce Yunanistan’da Panathinaikos, Almanya’da ise Bochum formalarıyla gol krallığı yaşayan, bu sezon 4 maçta fileleri 6 kez sarsarak Süper Lig’deki 15 takımdan daha çok gol atan Gekas, “Krallıkta gözüm yok, önemli olan Akhisar’ın başarısı. Futbolu bırakmak için de erken” dedi. Ergin KARATAŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!