Süper Lig'in tozunu atıyor

Güncelleme Tarihi:

Süper Ligin tozunu atıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:04

Haberin Devamı

1-2008’DE EVLENDi
Olympos Dağı’nın eteklerindeki Larissia’da dünyaya gelen Theofanis Gekas’ın 2008 yılında evlendiği Vasso Gekas’tan Nikolaos ve Mikaela-Lamprini adında ikiz çocukları bulunuyor.

2- 4 KEZ KURTARAMADI
Gekas, Konyaspor ve Akhisar’ı Süper Lig’de tutarak kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi. Gekas, AEL 1964, Hertha Berlin, E. Frankfurt ve Samsunspor’un küme düşmelerine engel olama-
mıştı.

3-BOCHUM’DA GOL KRALI
Bochum forması giydiği 2006-07 sezonunda yıldızı parlayan Gekas, aynı yıl ligde 21 golle gol kralı oldu. Bir sezon sonra Alman devi Leverkusen’in yolunu tutan Yunan golcü 11 gol attı.

4- 1 DAKiKA OYNADI
Panathinaikos’ta kulüp başkanıyla ters düştü. Portsmouth’a transfer olduğunda sadece 1 dakika forma giyebilen Gekas, ligin son maçında ilk 11’e alınmasını hakaret olarak kabul ederek kulübü terk etti.

Haberin Devamı

5-JAPONCA KURBANI
Koluna “soğukkanlı katil” yazdırmak isteyen Gekas, Japonca’daki harf hatalarından dolayı cinsel soğukluk anlamına gelen frijit kelimesini yazdırdı. Gekas, soğukkanlı katil yerine “frijit katil” olarak anılmaya başlandı.

6-‘EN İYİSİ MESSİ’
Gekas; “Dünyanın en iyisi Lionel Messi. Neredeyse her zaman futbolda en iyi olduğunu kanıtlıyor. Takımını omuzlarına alıp istediği yere taşıyabiliyor. Çok iyi olmaktan onu kurtarmanın bir yolu olmalı…”

7-‘TANRI HEDİYESİ’
Gekas; “Gol atma yeteneği bana Tanrı’nın bir hediyesi. Golle buluşmak için iyi takım arkadaşlarına sahip olmalısınız.”

8-‘TÜRÜNÜN EN iYiSi’
Skibbe; “O türünün en iyi forvetlerinden biri. Ben onun kas-iskelet sistemine ve kurnazlığına hayranım. O bana Gerd Müller’i hatırlatıyor” diyor.

9-‘ŞANSINI YARATIR’
Alman futbol otoriteleri Gekas için; “Şansını yaratabilen, pozisyona yakın duran ve neredeyse ofsayta düşmeyen bir içgüdüyle oynayan anlayışa sahip” diyor.

10-‘SERBESTTE ŞAMPİYON’
Theofanis Gekas, fakir ve zorlu çocuk yıllarında güreş yaptı. Serbest stilde Yunanistan şampiyonluğu bulunan Gekas, bu alanda devam etmek yerine çok sevdiği futbolda karar kıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!