Şeytanla savaşmak için diğeriyle işbirliği yapılmaz

Güncelleme Tarihi:

Şeytanla savaşmak için diğeriyle işbirliği yapılmaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:57

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’i durdurmak için sorunun kaynağı olan Suriye yönetimine meşruiyet kazandırmanın doğru olmadığını belirterek, “Bir Avrupalı dışişleri bakanının, ‘IŞİD’e karşı savaşmak için Suriye rejimi ile işbirliği yapalım’ açıklaması beni hayrete düşürdü. Şeytanla savaşmak için başka biriyle işbirliği yapmanın nasıl geçerliliği olur? Bu yolla aslında IŞİD’e ne kadar büyük bir insan kaynağı sağlarsınız. Suriye rejimi ile ilişkiye geçin, ertesi gün IŞİD’in militan sayısı birkaç misli artar” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Ekonomik Forumu’nun “Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması” başlıklı özel toplantısının kapanışında konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

HESAP VERMEYENLER GİTTİ

“2011 yılında Arap baharı başladığında insanlar sokağa çıktı ve aynı Avrupalılar aynı bizler gibi özgürlüğü tatmak istedi. Ve bunun karşısında rejimler dayanamadı. 1988’de ben doktoramı yazarken Mübarek iktidardaydı. Bilgisayar, internet icat oldu, Mübarek iktidardaydı. Facebook, Twitter icat olunca dayanamadı. Nesiller değişiyor ve gençler aynı liderleri görüyor. Hesap vermeyen liderleri. 2012 ümit yılıydı. Herkes pozisyon değiştirirken biz, o günden bugüne demokrasinin ve Ortadoğu halklarının yanında durduk.

TERÖRE KARŞI SINIRIZ

Türkiye sınırı sadece bizim sınırımız değil, teröre karşı Avrupa’nın ve dünyanın da sınırı. Meydan okuma küreselse hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Artık yeter. Suriye krizinin, Irak krizinin bütün bedelini Türkiye’ye ve komşu ülkelere ödetip, sonra bulunduğumuz yerden ders vermeye kalkarsak, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu yükü paylaşabilir olmamız lazım. Sonra buradan bize terörist gelir diye yakınmak istemiyorsak, bütün ülkeler Suriye ve Irak’taki bu tehlikeyi durduracak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!