Zorunlu kimya tartışılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Zorunlu kimya tartışılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:57

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AİHM’nin ‘Zorunlu din dersi kaldırılsın’ kararını anımsatarak, “Bu yanlış bir karar. Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu fizik dersinin, zorunlu kimya, zorunlu matematik dersinin tartışma konusu olduğunu göremezsiniz. Ne hikmetse zorunlu din kültürü ve ahlak dersi her zaman tartışma konusu olur. Zorunlu din kültürünü kaldırırsanız onun yerine uyuşturucu, şiddet, ırkçılık gelir” dedi.

Haberin Devamı

Yeşilay’ın düzenlediği sempozyumda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

DİNLER MADDİ SALDIRI ALTINDA

“İnsanlığı, özellikle gençleri, çocukları ciddi manada tehdit eden bir meseleyle karşı karşıyayız. Dünyada 180 milyon uyuşturucu kullanan var. Bunların 75 milyonunun uyuşturucu bağımlısı olduğu ifade ediliyor. Sosyal, bedensel, ruhsal tahribatın yanında uyuşturucu kullanımı her yıl yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir maddi kaybı da beraberinde getiriyor. Araştırmalar Türkiye’de yasadışı maddeleri en az bir kez kullananların oranının nüfusun yüzde 2.7 si olduğunu gösteriyor. Hiç kuşkusuz bu oran diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça düşük bir oran. Ancak bu oranın hızla arttığını da müşahede ediyoruz.

Son 100 yılda dünya çok büyük bir değişim yaşadı. Maddenin, manevi değerlerin önüne geçmeye çalıştığı, manevi değerleri boğmaya çalıştığı bir değişim süreci yaşıyoruz. Bunu sadece İslam ile İslam coğrafyasıyla sınırlamak mümkün değil. Hıristiyanlığın da, Museviliğin de, Budizmin de, diğer bütün dinlerin de maddi alanın saldırısı altında olduğunu biliyoruz. Paranın, sınırsız kazanma hırsının, acımasız rekabetin her türlü insani değeri çiğnediği bir değişim süreci yaşanıyor.

Haberin Devamı

DİNİN YERİNE UYUŞTURUCU GELİR

AİHM, geçen haftalarda Türkiye aleyhine bir karar aldı. Zorunlu din kültürü ve ahlak derslerinden öğrencilerin muaf sayılmasını temin edecek yeni bir düzenleme istedi. Aslında bu karar yanlış bir karar. Çünkü Batı’da bunun uygulaması yok, böyle bir şey olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu fizik dersinin, zorunlu kimya dersinin, zorunlu matematik dersinin tartışma konusu olduğunu göremezsiniz. Ama ne hikmetse zorunlu din kültürü ve ahlak dersi her zaman tartışma konusu olur. Eğer zorunlu din kültürü ve ahlak dersi olsun mu, olmasın mı diye tartışılacaksa uyuşturucu bağımlılığından, terörden, şiddetten, ırkçılıktan, antisemitizmden, İslamafobiden neden şikâyet ediliyor? Zorunlu din kültürü ve ahlak dersini tartışmaya açarsanız, kaldırırsanız çok tabii olarak onun yerine uyuşturucu gelir, onun yerini doldurur. Şiddet gelir, ırkçılık gelir, onun yerini doldurur. Biz manevi değerlerine bağlı bir nesilden söz ettiğimizde hem içerde hem dışarıda itirazlar yükseliyor.

Haberin Devamı

Zorunlu kimya tartışılmıyor

HEDEF YAPILIYORUZ, DERTLİYİZ DERTLİ

Biz alkolle ilgili Avrupa ülkelerinde olan, ABD’de olan, hatta onlardan çok daha hafif düzenlemeleri getirdiğimizde içerde ve dışarıda hedef yapılıyoruz. Biz dertliyiz dertli. Öyle anne babalar gördük ki, çocukları alkol, uyuşturucu bağımlısı olmuş, ocaklar sönmüş, bu uğurda cinayetler işlenmiş. Özgürlük deyip buna kayıtsız mı kalacağız? Kesinlikle hayır. En başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası bize bu mücadeleyi yapmak için kesin yetki veriyor. Anayasa’nın da ötesinde insan olmak, vicdanı olmak bize böyle bir sorumluluk yüklüyor.

MODERN VEBADAN UZAK TUTALIM

Haberin Devamı

Biz ülke olarak büyürken, kalkınırken, ilerlerken gelişmiş ülkelerin yaşadığı acı tecrübeleri de tekrar etmek zorunda değiliz. Maddi olarak zenginleşirken manevi olarak fakirleşen bir Türkiye, özünden uzaklaşan bir Türkiye olur. Bakanlıklarımızdan, Yeşilay gibi sivil toplum kuruluşlarımızdan, medyamızdan rica ediyorum. Gençliğimizi bu modern vebadan ne olur uzak tutalım. ‘Benim çocuğum asla kullanmaz’ demeyin. Gidin AMATEM’lerin önünde, ‘Benim çocuğum asla kullanmaz’ diyen anne babaları göreceksiniz. Okul ve eğitim bu meselede en önemli mücadele zeminidir. Sadece öğretmen gözetimiyle değil, artık müfredatı da gözden geçirerek, mücadeleyi en başta ders kitaplarından, sınıflardan başlatmak zorundayız.”

Haberin Devamı

AİHM’YE DİN DERSİ TEPKİSİ

TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti’nin uyuşturucuyla mücadele stratejilerinin tartışılması ve probleme küresel ölçekte çözümler üretilmesi amacıyla düzenlediği ‘Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’ dün İstanbul Wow Otel’de başladı. Dünya Sağlık Örgütü, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi, Avrupa Konseyi temsilcilerinin de aralarında olduğu 50 ülke ve kuruluştan 100 konuşmacı ve 1500 katılımcının yer aldığı sempozyumun açılışına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Erdoğan Ankara’ya dönüşünde de Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e iade-i ziyarette bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!