Diyarbakır'da Kaymakamlık binasına el yapımı bomba atıldı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda Kaymakamlık binasına el yapımı bomba atıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:57

Diyarbakır Sur İlçe Kaymakamlığı ve AK Parti İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu binaya el yapımı bomba atıldı. Bombanın patladığı sırada yakın caddede devriye görevinde bulunan polis, saldırının kendilerine yönelik olduğunu düşünerek ateş açtı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre olay, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce AK Parti Sur İlçe Başkanlığı ile Sur Kaymakamlığı'nın bulunduğu binaya el yapımı bomba ve molotoflarla saldırı düzenledi. Bombalar, binanın girişinde bulunan nöbetçi kulübesine ve bina kapısına isabet etti. Patlamanın şiddetiyle binanın camları kırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekipleri ve zırhlı araç yönlendirildi. Caddeyi trafiğe kapatan polis, olay yerinde inceleme yaptı.

PATLAMA SESİNDEN PANİKLEYEN POLİS ATEŞ AÇTI

Bu sırada Ali Emiri Caddesi'nden geçmekte olan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekip arabasında bulunan polisler patlama sesiyle birlikte panikledi. Bombanın atıldığı binaya 150 metre mesafedeki sokak girişinde bulunan polisler, saldırının kendilerine yapıldığını zannederek patlamanın geldiği yöne doğru ateş açtı. Görgü tanıkları, polis memurunun paniklediğini ve bir şarjör mermiyi boşalttığını, şans eseri kurşunların bölgede bulunan vatandaşlara isabet etmediğini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!