Caz efsanesi köyümüze gelecek

Güncelleme Tarihi:

Caz efsanesi köyümüze gelecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 22:53

Raul de Souza, caz dünyasının yaşayan en büyük tromboncusu. 6 Ekim Pazartesi akşamı saat 21.30’da İzmir Selçuk yakınlarındaki Çamlık Köyü’nde bulunan Yedi Bilgeler Avlusu’nda konser vermek üzere Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

TROMBON YÜZÜNDEN İŞTEN ATILDIM

“Babam rahipti. Ben orkestra müziği dinleyerek büyüdüm. Tuba, saksofon ve trombon seslerini çok sevdim. 14 yaşında bir tekstil fabrikasına girdim. Kısa bir süre sonra da kovuldum. Çünkü çalışmak yerine tuvaletlerde trombon çalıyordum.”

MÜZİSYENLERCE BOYKOT EDİLDİM

“1957 yılında en iyi tromboncu seçilerek ödüllendirildim. Çok mutluydum ama bazı müzisyenler tarafından boykot edildim. Çok genç ve başarılı olduğumdan sanıyorum. Fakat o sıralarda hava kuvvetlerine askere alındım. İşime geldi, çünkü para kazanmak zorundaydım.”

BABAM BANA ANCAK TROMBON ALABİLMİŞTİ

“Saksofonu çok seviyordum ama maddi sıkıntılar nedeniyle babam ancak bir trombon alabilmişti. 1958’de hava kuvvetlerine girdim ve Brezilya’nın güneyine gittim. Oraya maddiyat için gelen başka müzisyenler de vardı. Orada 10 ay kaldım ve orkestrada trombon çalmaya başladım.”
yeni sesler bulma arzusu “Yaşadıklarımı düşündükçe benim için ne kadar yapıcı ve manevi açıdan zenginleştirici olduğunu görüyorum. Ben alaylıydım. Fakat çok çalıştım ve hep daha ileri giderek müzisyenlerle iletişim kurma çabasını gösterdim. Tutkulu müzik esprisi ve yeni sesler bulmak arzusu içinde doğdu ‘Souzabone’. Bu bir kromatik do trombonu”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!