‘Poşetli Dede’nin hayatı romanmış

Güncelleme Tarihi:

‘Poşetli Dede’nin hayatı romanmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:57

Konya’da sokaklarda yaşayan, çevredekilerin verdiği para ve yemekle hayatını sürdüren, üşümemek için poşet giyen, ‘Garip’ veya ‘Poşetli Dede’ olarak tanınan ve cumartesi günü bir yolcu otobosünün çarparak ölümüne neden olduğu Mehmet Keleş’in hayatına ilişkin çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. Polisin, Keleş’in iki kamu bankasındaki hesabında yaklaşık 1 milyon 100 bin lira parası olduğunu saptaması şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

EŞİNİ, SEVGİLİSİ Mİ ÖLDÜRDÜ

Keleş’in 3 kız kardeşinin olduğu, ancak kardeşlerinden Zeynep Yar’ın (85), Çorum’da yaşadığı ve diğerlerinin öldüğü belirlendi. Yaşlı adamın, nüfusa kayıtlı olduğu Çorum’da iki kez evlenip boşandığı ancak çocuğu olmadığı öğrenildi. İkinci eşinin Keleş sokaklarda dilencilik yaptığı için evi terk ettiği ve başka bir erkekle yaşayıp daha sonra sevgilisince öldürüldüğü öne sürüldü. Keleş’in de eşi evi terk ettikten sonra Çorum’dan ayrılıp Ankara, İstanbul ve İzmir’de sokaklarda yaşadığı, 34 yıl önce de Konya’ya geldiği öğrenildi. Yaşlı adamın zaman zaman takım elbiseyle bankaya giderek para yatırdığı, bazen de parasını esnafa yatırttığı öne sürüldü.

34 yıl hiç görmedim

ÇORUM’da yaşayan ve Keleş’in yeğeni olduğunu belirten Hatice Erda (57), dayısının öldüğünü televizyondan öğrendiğini söyledi. Erda, Ankara’daki kardeşi Sevim Arslan (55) ile dayısının cenazesini almak için Konya’ya geldiklerini ifade etti. Dayısını en son 34 yıl önce gördüğünü belirten Erda, “Bizi parası ilgilendirmiyor. Cenazemizi alıp memleketine götürmek istiyoruz” diye konuştu.

Hayata küstü

Haberin Devamı

YEĞENİ Sevim Arslan ise şunları söyledi: “Ablam ve annem ile Konya’ya en son geçen Kurban Bayramı’nda geldik. Çorum’a götürmek istedik, gelmedi. Eşlerinden ayrıldıktan sonra köye ve hayata küstü. Köyde bir evi vardı, yıkıldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!