Alsancak stadını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Alsancak stadını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:41

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından boşaltılması ve futbol maçlarına kapatılması kararı alınan Alsancak Stadı’nın stat olarak kalması için kampanya başlatıldı.

Haberin Devamı

Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin her ikisi de depreme dayanıksızlık gerekçesiyle kapatılan Alsancak Stadı ve Alsancak Semt Polikliniği'nin yeniden kazanılması için düzenlediği basın toplantısına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan, Altay eski başkanlarından Erdoğan Tözge, Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Salih Mertan, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Altay yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar katıldı.


Biz aptal değiliz
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, liman arkası planlarının tamamlanmasından sonra bölgenin en önemli rant bölgesi haline geldiğini belirterek, "Şimdi stadın çürük olduğunu söylüyorlar. Bizler bu kadar aptal değiliz. Bundan neyin kastedildiğini anlıyoruz. Bu çürüklük kontrolünün ne olduğunu biliyoruz. Tarihimize sahip çıkmakta kararlıyız. Altay başta olmak üzere spor kulüplerimizin ve Alsancak Derneği'nin yaptığı mücadelenin arkasındayız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz Cumhuriyet Kupası futbol turnuvası kupa törenini de Alsancak Stadı'nda yapmak istiyoruz" dedi.
Altay Başkanı Aslan Savaşan “Türkiye’de sadece Alsancak Stadı’na test yapıldı. Atatürk’te maç oynuyoruz ama, yapılan test yok” derken. Altay eski başkalarından Erdoğan Tözge ise “Tarihi abide yok sayılmamalı, mutlaka stat yapılmalı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!