WANTED!

Güncelleme Tarihi:

WANTED
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:36

TÜRKİYE Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, Türk Dil Bayramı nedeniyle Türkçe tabela kullanan işyerlerine, Türk Bayrağı hediye etti. Vakıf üyeleri, Türkçe tabela taşıyan işyeri bulmakta zorlanınca hediyelerini, karşılaştıkları seyyar satıcılar ile apartman sakinlerine verdi.

Haberin Devamı

TÜRKAV Aydın Şubesi Başkanı Bilge Ozan ve TÜRKAV Şubesi Üyeleri, Türk Dil Bayramı’nın 82’nci yılı nedeniyle, Türkçe tabela isimli işyerlerini ziyaret etti. ’Türkçe sev, Türkçe düşün. Türkçe konuş, ümidin Türkçe olsun’ sloganıyla gerçekleştirilen ziyarette vakıf üyeleri, Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Türk milletindenim diyen insan, her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır" sözü ile Karamanoğlu Mehmet Bey’in, "Bugünden sonra divanda, dergahta, bargahta, mecliste ve meydanda Türkçe’den başka dil kullanılmayacaktır" sözleri bulunan sertifika hediye etti.

Sevgi Yolu’nda toplanan TÜRKAV Üyeleri, Adnan Menderes Bulvarı’nda ve ara sokaklarda Türkçe isimli işyeri aradı. Ziyarette, 82 bayrak ile sertifika hazırlatan vakıf üyeleri, hediyeleri verecek Türkçe isimli işyeri bulmakta güçlük çekti. Bulvar üzerinde ve ara sokaklarında aradıkları özellikleri taşıyan işyeri bulunamayınca, Başkan Bilge Ozan, hediyelerin bir kısmını seyyar satıcılara ve karşılaştığı Türkçe isimli apartman sakinlerine armağan etti. Adnan Menderes Bulvarı 2015 Sokak’ta faaliyet gösteren Saray Börek adlı işletmenin sahibi Durmuş Acar, "İşyerimi 28 yıl önce kurdum ve başladığım günden bu yana aynı isimle faaliyet gösteriyorum. Şu anda yeni bir işyeri açacak olsam yine Türkçe isim olmasına mutlaka özen gösteririm. Fakat son dönemlerde açılan işyerlerine baktığımızda Türkçe isimli tabela bulmak zor ve neredeyse ’yok’ diyebiliriz. Esnaf arkadaşlarımız Türkçe’nin yaşatılması için bunu özen göstermeliler. Çünkü bizim için önemli olan dilimiz, dinimiz ve bayrağımız ve bunlara sahip çıkmalıyız" diye konuştu. TÜRKAV Aydın Şubesi Başkanı Bilge Ozan güçlükle bulunan Türkçe isimli işyeri sahiplerinden izin alıp, hediye ettiği Türk Bayrağı’nı kendisi astı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!