‘Caydırıcı yasa çıksın’

Güncelleme Tarihi:

‘Caydırıcı yasa çıksın’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:27

KADIN Cinayetlerini Durdurma Platformu üyeleri, Yenimahalle ilçesi Serhat mahallesindeki İbrahim Karakoç Parkı’nda evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle 15 bıçak darbesiyle hayatını kaybeden TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz cinayetini ve kadın cinayetlerini protesto etti.

Haberin Devamı

Platform üyeleri ve TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz’ın ailesi, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için caydırıcı yasaların çıkarılmasını talep etti.
TRT Sanatçısı Kaçmaz’ın babası Dilaver Süleymanoğlu, ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek şöyle konuştu:
“Benim kızımın hiçbir suçu, günahı yok. Ben bu adamları hiç tanımadım. Kimdir, necidir, niçin yaptı. Olay günü bu parka gelmiş oturmuşlar. Bu yasanın çıkması için el kaldıranların kıyamet günü yakasına yapışacağız. Bu adam 2001 yılında askerden geliyor. Bir hiç uğruna kardeşini 8 yerinden bıçaklıyor, ondan sonra babasını bıçaklıyor ve bu adama 20 yıl ceza veriliyor. Haziran 2014’de yasadan yararlanarak dışarı çıkıyor. Çıktığı halde iki kişiyi daha yaralıyor. Tekrar ceza evine uyuşturucu madde sokarken yakalanıyor. Bunu nasıl bırakmışlar hala anlamıyorum. Ondan sonra bu adam gelmiş kız istiyor. Bir anne olarak, baba olarak bir katile nasıl kız verirsiniz. Bir kadın bir katille nasıl evlenebilir. Benim kızıma evlenme teklifi etmiş. Olmadığı zaman çeker gidersin. İlla çekip bıçaklamak mı lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!