Bir haftada 3,2 milyon litre bira tüketildi

Güncelleme Tarihi:

Bir haftada 3,2 milyon litre bira tüketildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 16:32

Almanya'nın Münih kentinde bu yıl 181. Bira Bayramı'nda (Oktoberfest) bir haftada 3,2 milyon litre bira tüketildi. Geçen yıl ilk haftada 3,5 milyon litre bira tüketilmişti.

Haberin Devamı

Oktoberfest'i ilk haftada toplam 3,3 milyon kişi ziyaret ederken, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine oranla 200 bin kişi daha az olduğu bildirildi. Bira bayramına özellikle ABD, İtalya ve Avustralya'dan turistlerin geldiği belirtildi. Havaların yağışlı geçmesinin ziyaretçi sayısını ve özellikle açık eğlence tesislerini etkilediği vurgulandı.

Polis, bir haftada 1071 olaya müdahale etmek zorunda kaldı. Bir haftada meydana gelen olaylarda toplam olarak 235 kişi gözaltına alındı. 15 Mass bardağı ile yaralama, 7 cinsel istismar ve iki tecavüz olayı saptanırken, cumartesi günü 24 yaşındaki bir İngiliz gencine iki erkek tarafından tecavüz edilmesi şok yarattı. Bira çadırları kapısındaki özel güvenik görevlilerinin toplam 28 bin 300 Mass bardağının çalınmasını önlediği raporda yer aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan bira bayramının ilk haftasında Münih'te bin 189 trafik kazası kayıtlara geçerken, 170 kişinin yaralandığı bu kazaların 17'sinin aşırı alkol yüzünden meydana geldiği bildirildi. 228 sürücü alkollü ve 61 sürücü de uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanırken yakayı ele verdi. İlk haftada Oktoberfest alanı civarında 274 araç yanlış park yüzünden çekildi.

Oktoberfest'deki Kızılhaç ilk yardım ekipleri ise ilk haftada 3 bin 737 kişiye ilk yardım müdahalesi yapmak zorunda kaldı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 350 kişi de alkol zehirlenmesinden hastaneye kaldırıldı. Dört hastanın ise 16 yaşından küçük olduğuna dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!