Menderes'te o şarkı yasak

Güncelleme Tarihi:

Mendereste o şarkı yasak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:41

İZMİR'in Menderes İlçesi Belediye Başkanı Bülent Soylu, kullanımının giderek yaygınlaşması ve ölümlere neden olmasıyla gündeme gelen sentetik uyuşturucu 'bonzai' ile aynı adı taşıyan şarkının çalınmaması için, ilçede bulunan düğün salonları ve eğlence mekanlarına resmi yazı gönderdi. Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının giderek düştüğüne dikkat çekerek, "Çocuklarımızı bu illetten korumalıyız" dedi.

Haberin Devamı



İzmir Valiliği'nin uyuşturucu ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü vasıtasıyla savcılığa başvurarak resmen yasaklanmasını istediği Bonzai şarkısına karşı AK Parti'li Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da harekete geçti. Menderes Belediyesi tarafından, son zamanlarda kullanımının yaygınlaşması ve ölümlere neden olmasıyla gündeme gelen sentetik uyuşturucu çeşidi bonzaiyi adeta bilinç altına işleyen 'Bonzai Şarkısı'nın eğlence mekanları ve düğün salonlarında çalınmaması için tüm işletmelere uyarı yazısı gönderildi. Başkan Soylu'nun imzası ile gönderilen resmi yazıda, uyuşturucu kullanımına yönlendiren, bilinçaltında tüketimi özendiren şarkının repertuvarlardan çıkartılmasını istendi. Ayrıca Başkan Soylu, şarkının mahkeme kararı ile yasaklanması için yasal girişimde bulunacaklarını da belirtti.

Haberin Devamı


"DUYARLILIK BEKLİYORUZ"
Çalışma hakkında bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Gençlerde uyuşturucu kullanma yaşı çok düştü. Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları aralıksız devam etse de ne yazık ki kesin sonuç alınamıyor. Çocuklarımızı bu illetten korumalıyız. Bir yandan mücadele ederken diğer yandan düğün salonlarında özendirici müzikleri dinlemek zorunda kalıyoruz. Belediye başkanı olarak bir günde 10 adet düğüne, nişana gittiğim oluyor. Maalesef gittiğim hemen hemen her yerde bu müziği duyuyorum. Bir düğün ortamında şarkılar birden fazla dinlendiğinde çocuklarımızın bilinçaltındaki durumu düşünün. Uyuşturucu olan bonzainin masum gösterilmesine neden olan bu şarkının artık eğlence mekanlarında çalınmasını istemiyoruz. İşletmelerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz" dedi.


İŞLETMELERE GÖNDERİLEN YAZI
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından, ilçede bulunan işletmelere gönderilen yazıda, "Son yıllarda sentetik uyuşturucu listesine dahil olan bonzai isimli uyuşturucu madde nedeniyle can kayıpları ve kalıtsal hastalıklar ortaya çıkmıştır. Kullanımı her yıl artan yeni uyuşturucu çeşidi farklı isimler altında piyasaya sürülmektedir. Kötü niyetli kişilerin tamamen insanlık dışı düşüncelerle yaptığı çalışmalar sonucunda raporlara göre onlarca gencin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Bir yandan uyuşturucu ile mücadele ederken diğer yandan son yıllarda oldukça fazla gündeme gelen bonzai isimli sentetik uyuşturucu ismi ile aynı olan 'Bonzai' şarkısı düğün salonları, eğlence mekanlarında çalınmaktadır. Müzik gruplarının repertuvarlarının en baş listelerinde yer alan bu şarkı uyuşturucu maddeyi bilinçaltında çağrıştırmaktadır. Birçok medya kuruluşunda ve uzmanlar tarafından gündeme getirilen bu konu ilçemizde de önemli bir sorun haline gelmiştir. Vatandaşlarımızın da şikayetleri durumdan rahatsız olunduğunu göstermiştir. Uyuşturucu madde olan bonzai kullanımını özendiren, uyuşturucuyu masum gösteren bu şarkının müzik listelerinden çıkartılması gerekmektedir. Sorumlu işletmecilik anlayışı gereği sosyal sorun haline gelen uyuşturucu kullanımı ile mücadelede desteklerinizi bekliyorum. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirirken sizlerin de 'duyarlı birey' olarak uyarıyı dikkate alacağınızı biliyorum. Şarkının işletmelerinizde çalınmamasını-dinlenmemesini talep ediyorum" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!