Açıköğretime 1 milyon 400 bin öğrenci kayıtlı

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretime 1 milyon 400 bin öğrenci kayıtlı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 15:24

Anadolu Üniversitesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılına başladı. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Açıköğretim sistemimize 1 milyon 400 bin aktif öğrenci kayıtlı” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışı törenle gerçekleştirildi. AÜ Rektörü Naci Gündoğan ve beraberindekilerin AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, AÜ Senfoni Orkestrası, klasik müzik dinletisi sundu.

Rektör Gündoğan, törende yaptığı konuşmada, AÜ'nün yarım asrı aşan tarihle yalnızca Türkiye'de değil, Batı Avrupa, Balkanlar, Azerbaycan, KKTC gibi dünyanın farklı coğrafyalarında yükseköğretim hizmeti sunduğunu söyledi.

"Türk yükseköğretim sistemine kayıtlı her iki öğrenciden birisi AÜ'nün öğrencisidir" diyen Gündoğan, şöyle konuştu:
"Açık ve uzaktan öğretimde dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumlarından olan üniversitemiz örgün öğretimde de fark yaratan bölümleriyle ülkemizin en çok tercih edilen öğretim kurumlarından birisi. AÜ'nün 2014-2015 akademi yılı için açılan 5 bin 701 örgün aday öğrenci kontenjanının 5 bin 637'sini doldurarak yüzde 98.88'lik rekor doluluk oranına ulaştı. Yerleşen her 4 adaydan birisinin ilk tercihi AÜ oldu. Açıköğretim sistemimize 1 milyon 400 bin aktif öğrenci kayıtlı. Önümüzdeki dönemde teşvik sistemimizi güçlendirip başarıyı daha fazla ödüllendireceğiz. Şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına olan duyarlılığımız artacak devam edecek. Eskişehir'imize her alanda katkı sağlamayı sürdüreceğiz."

Konuşmanın ardından AÜ Bilim ve Sanat Teşvik ödüllerini alan AÜ öğretim elemanları okutman Fahrettin Eren Yahşi, Öğretim Görevlisi Soner Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Duygu Kahraman, Doç. Dr. Kemal Uludağ, Araştırma Görevlisi Dr. Rasime Demirel, Yrd. Doç. Dr. Mehlika Dilek Altıntop, Doç. Dr. Yusuf Özkay, Doç. Dr. Yasemin Çağlar, Araştırma Görevlisi Dr. Elif Mine Önü Kaya'ya ödüllerini Rektör Gündoğan verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!