Üniversitede rektörlük için 10 aday yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede rektörlük için 10 aday yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 13:23

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Ekim ayının sonunda yapılacak olan rektörlük seçimlerinde Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Gülmez adaylığını açıkladı. Adaylığını açıklayanların sayısı 10’a çıktı.

Haberin Devamı

CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Gülmez, düzenlediği basın toplantısı ile adaylığının açıkladı. Rektör Adayı Prof. Dr. Gülmez, üniversite içerisinde iç ve iş barışını sağlamak için aday olduğunu söyledi. "Üniversitede bilimin aydınlığında yürümek, çözüm bekleyen sorunları paydaşlarıyla birlikte çözmek, Manisa’ya ve öğrencilerimize hizmet etmek için rektör adayı oldum" diyen Prof. Dr. Gülmez, şöyle konuştu:

"Seçildiğimde yönetim kafasından yönetişim anlayışına geçiş yapacağız. Birlikte, şeffaf, ulaşılabilir ve konuşulabilir bir ilkemiz olacak. Rektör, dekan ve müdürler, görev süreleri boyunca ulaşılabilir olacak. Kimsenin sesi kısılmayacak. Sorunları zamanında ve yerinde çözemeyen yöneticiler asla görevinde kalmayacak. Memnuniyeti düşük, sorgulaması bol olan bir üniversite anlayışı ortaya koyacağız. Akademik kadrolar verilirken liyakat ve ihtiyaç esas alınacak. Çok sayıda veya büyük projeler yürüten öğretim üyelerine proje asistanı verilecek. Üniversitemizi öğrencilerin tercih ettiği ve mezunları tercih edilen hale getireceğiz."

Haberin Devamı

Projeler hakkında bilgi verdi

Rektör adayı Prof. Dr. Gülmez, hedeflediği projeleri hakkında da bilgi verdi. Prof. Dr. Gülmez, "Muradiye ve Uncubozköy yerleşkelerinin dışındaki birimler, en kısa zamanda bu iki kampüse taşınacak. Uygulanabilir ve gerçekçi bir yatırım politikası izlenecek. Yeni bina yapılırken, yeni açılan fakültelere öncelik tanınacak. Üniversite konukevini de içeren bir sosyal tesis yapmayı hedefliyoruz. Muradiye Yerleşkesi’nde yerli ve yabancı kaynaklarla desteklenmiş büyük bir kütüphane kurulması sağlanacak. Yıllardır söylenen ama bir türlü hayata geçirilemeyen Teknopark Projesi hayata geçirilecek" diye konuştu. Rektör adayı Prof. Dr. Gülmez, Ekim ayının son haftası yapılması beklenen rektörlük seçimlerinin demokratik bir havada yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.

Rektör adayı bolluğu

CBÜ’de daha önce de, mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli,
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var,
Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker,
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atik,
CBÜ Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Kemal Kuşçu,
CBÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nı kuran, Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi,
Üroloji Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu rektör adayı olduklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!