Göçün tanığı camide hazin son

Güncelleme Tarihi:

Göçün tanığı camide hazin son
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 12:26

Almanya'ya göç eden Türklerin 49 yıl önce ibadete açtığı ilk cami olan Köln'deki Barbaros cami kapanıyor.

Haberin Devamı

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatın bağlı olarak Kyffhaeuser caddesi 26 numaradaki göç tarihine tanıklık eden cami binası satıldı, cami cemaati ise yeni bir yer bulamadı.

Binayı İnnova Casa emlak şirketinin satın aldığını dile getiren Cami Derneği Başkanı Ahmet Şengül, süreç hakkında şöyle konuştu:
“Artık cami kapanma sürecine girmiştir. Binamız 6 ay önce bir inşaat firması tarafından satın alındı. Bizimde haberimiz vardı ama maddi sebeplerden dolayı fiyatı milyonları bulan binayı alamadık. Camimizin maddi durumu buna elverişli değil ve bu yüzden kaybeden taraf olduk. 50 seneye yakın hizmet veren, Türk göç tarihine damgasını vuran, birçok siyasetçi, diplomat ve yazara ev sahipliği yapan bir mabet ne yazık ki kapanmak için gün sayıyor.”

TÜRKİYE'NİN YARDIMI ŞART

Ahmet Şengül, Alman siyasiler yerine Türkiye'den yardım beklediklerini belirterek, “Alman yetkililerden hiçbir beklentimiz yok, çünkü bu ilk camiler hep arka sokaklarda kuruldu. Gözümüzün önünde olsun ve daha iyi kontrol edelim diye böyle camileri zaten Alman siyasetçiler istemiyor. Gerek İslamafobi, gerekse camimizin göze batmaması sebebiyle destek görmedik. Buradaki camiler artık kendi ayakları üzerinde duramıyor. Türkiye'nin mutlaka bu işe el atması gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!