Suriyeli 1163 öğrenciye okul

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli 1163 öğrenciye okul
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 12:17

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne gelen 43 öğretmen, kendileri gibi sığınmacı olan çocuklar için ‘Suriye Al Ruad Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ adıyla okul açtı. Okul Müdürü Abdusselam Halit, 8 derslikli okulda 1163 öğrenci eğitim gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Hayırseverlerin yardımlarıyla 4 katlı bir apartmanın ikinci katını yıllık 15 bin dolara kiralayan Suriyeli öğretmenler, burada ortaokul ve lise çağındaki 1163 Suriyeli çocuğa eğitim vermeye başladı. Sabah ve öğle olmak üzere ikili eğitim verilen 8 derslikli Suriye Al Ruad Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan 43 öğretmen, öğrencilere Suriye’deki müfredata uygun eğitim veriyor.

Arapça’nın yanı sıra Türkçe ve İngilizce derslerin de verildiği okulun Müdürü Abdusselam Halit, maddi sıkıntı çektiklerini söyledi. Okulda görev yapan öğretmenlere geçimlerini sağlayabilmek için ücret ödemek zorunda olduklarını belirten Halit, şöyle konuştu:

"Savaş ortamından kaçarak Reyhanlı’ya geldik. İlçede eğitime ihtiyacı olan binlerce çocuk var. Onların okul ihtiyaçlarının karşılanması için okul açtık, ancak büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Gönüllü öğretmenlerimiz günlük yaşamlarını bile sürdürmekte zorlanıyor. Maddi sıkıntımız olduğu için öğretmenlerimize gönüllü olmalarına rağmen yaşayabilmeleri için ücret ödeyemiyoruz."

Haberin Devamı

Okulda görev yapan gönüllü öğretmenlerden Suat Ali ise, eğitim çağındaki Suriyeli çocukların eğitimlerinden geri kalmalarını ve sokaklarda boş gezmelerini önlemek amacıyla bir grup öğretmenle okulu açtıklarını belirterek, "Eğitime başladık ancak maddi sıkıntılarımız var. Özellikle de öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz" dedi.

Bir diğer öğretmen Nesrin Naccar da, öğrencilerin eğitimden geri kalmamaları için okulu açtıklarını ve tüm olanaksızlıklara rağmen çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!