Topuklu efeler festivali

Güncelleme Tarihi:

Topuklu efeler festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:36

Aydın ’ın Germencik İlçesi’nde düzenlenen 16’ncı Tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali’nde, Yörüklerin Cumhuriyet Meydanı’na kurdukları yöresel kıl çadır ve sahnedikleri oyunların yanı sıra topuklu efeler de renk kattı.

Haberin Devamı

Germencik’te geçen ağustos ayında kurulan Germencik Yörükler Derneği Tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali’nde yoğun ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı’na kurulan yöresel kıl çadırda misafirlerini ağırlayan Yörükler, İzmir ve Aydın’dan destek için gelen topuklu efeler, festivalin ilgi odağı oldu. Dilber İnci (27) ve Gülçin Yalnız (30) festivalde Yörüklere destek için İzmir’den geldiklerini söylerken, Aydın Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Sevgi Yorgunoğlu (50) her anlamda Yörükler’in yanında onlara destek vereceklerini söyledi. Ellerinde tespih ve yöresel Yörük kıyafetleri ile alanda dolaşan topuklu efeler festivale katılanlardan da yoğun ilgi gördü.

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ SÜRDÜRECEĞİZ

Germencik Yörükler Derneği Başkanı Yılmaz Kuzu ise, "Germencik yöresinde çok sayıda Yörük yaşıyor. Bizde bunun bilincinde olduğumuz için Yörük derneğini geçen ay kurduk. Buradaki amacımız festivale katılarak Yörük kültürünü tanıtmaktır. Yörük kültürünü yapacağımız etkinliklerle duyuracağız. Festival alanına kıl çadırda kurarak Yörük geleneğini tanıttık. Çocuklarımızın gelecekte Yörükleri daha iyi yaşaması ve bilmesi için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

BAŞKAN AKIN’A POŞU HEDİYE EDİLDİ

Yörükler Derneği Başkanı Yılmaz Kuzu, sahnedeki Yörük kültürünü yansıtan gösterileri öncesinde MHP’li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a üzerinde derneğin ismi yazılı olan poşu hediye etti. Başkan Akın ise festivale katılarak renk katan Yörüklere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!