İnanç turizmine yeni durak

Güncelleme Tarihi:

İnanç turizmine yeni durak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:41

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyonuyla yeniden hayat bulan tarihi Ayavukla Kilisesi, son dönemde kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanlarından biri haline geldi.

Haberin Devamı

Harabe halindeyken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Aya Vukolos, İzmirlilerin deyimiyle Aya Vukla Kilisesi, kültür merkezi ve müze işlevlerinin yanı sıra inanç turizmine de hizmet ediyor. 1922 yangınından sonra şehir merkezinde ayakta kalan tek Ortodoks mabedi olma özelliğini taşıyan kilise, özellikle 17 Ağustos 2014 tarihinde ilk kez düzenlenen ve İzmir’de yaşayan Rum Ortodoks cemaati mensupları, Sakız ve Midilli adaları ile İngiltere’den gelen bir grup Yunanlı’nın katıldığı dini törenin ardından, Ortodoksların yeni çekim merkezlerinden biri oldu. Dünyanın çeşitli kentlerinden gelen Ortodokslar, İzmir ziyaretlerinde Ayavukla’yı da programa eklemeye başladı.

İnanç turizmine yeni durak

Haberin Devamı

Ayavukla Kilisesi son olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin düzenlediği uluslararası konferansa katılmak üzere kente gelen yabancı hukukçuları ağırladı. Aynı zamanda avukat olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yeni Türk Ticaret Kanunu Hazırlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ünal Tekinalp ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Tahsin Kocabaş’ın eşlik ettiği heyet, özellikle 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen Ayavukla Kilisesi’nde yapılan çalışmalarla ortaya çıkarılan boya tabakalarının ardında gizli kalmış olan Hz. İsa figürü, Altın Ağızlı Aziz Yuhanna ile melekler Mikail ve Cebrail’i simgeleyen duvar resimlerini inceledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!