Bakan Avcı: Asıl meslek öğretmenliktir, idarecilik ek görevdir

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı: Asıl meslek öğretmenliktir, idarecilik ek görevdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 10:31

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kamuoyunda okul müdürlerinin öğretmenliğe dönmeleri konusunda "tecziye, cezalandırma" gibi algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bir defa öğretmenlik mesleğinin ruhuna aykırı. Öğretmenlik asıl mesleğimizdir, idarecilik ek görevdir” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Nabi Avcı Bolu’da Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlendiği 9’uncu İl Danışma Meclisi'ne katıldı. Okul müdürlerinin görevlendirmeleri ile ilgili soruları yanıtlayan Avcı, okul yöneticilerinden 4 yılını ya da daha fazlasını tamamlayanları değerlendirmeye aldıklarını anlatarak şunları söyledi:
"Bakanlık olarak biz değerlendirmeye almadık. Yönetmeliği şöyle düzenledik. Okulun bağlı olduğu il müdürü, atamalardan sorumlu şube müdürü, o okulda görev yapan en kıdemli, en kıdemsiz öğretmen, okul aile birliği başkanı, o okulun öğrenci temsilcisi... Bunlar müdürle ilgili bağımsız değerlendirme yapacak. 100'ün üzerinde kriter belirledik. Okul müdürünün başarılı ya da başarısız sayılabilmesi için hangi kriterlere dikkat etmek gerekir, bunu liste halinde hazırladık. Bunu ilin yetkililerine gönderdik. Onlar bu kriterlere bakarak, 100 üzerinden değerlendirme yaptı. Değerlendirmelerin ortalamalarını aldık. 100 üzerinden 57 ya da üzeri alanlar görevlerine devam edecek. 75 puanın altında alanlar ya başka okulda müdür olmak için tekrar müracaat edecek ya da öğretmenliklerine devam edecek. Asıl olan öğretmenliktir. Kamuoyunda okul müdürlerinin öğretmenliğe dönmeleri konusunda "tecziye, cezalandırma" gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bir defa öğretmenlik mesleğinin ruhuna aykırı. Öğretmenlik asıl mesleğimizdir, idarecilik ek görevdir. İl müdürlerinin değerlendirmelerine ilişkin sendikal kayırma gibi şikayetler var. Bunları araştırıyoruz. Belli sendikaların 75 ve üzerinde puan aldığı gibi kamuoyunda tartışmalar var. O sendika, öğretmen camiasındaki en büyük sendika. Zaten genel küme içinde çoğunlukta olan sendika. Dolayısıyla onun üyeleri öne çıkmış olabilir. Buna rağmen herhangi şekilde sendikal rekabet, kişisel husumet nedeniyle veya başka gerekçeyle haksızlığa uğradığını düşünenler varsa onların müracaatlarını alıyoruz. Farklı sendikalardan bize başvurular da var. Onları da inceliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!