Mezun oldukları lisenin festivalinde buluştular

Güncelleme Tarihi:

Mezun oldukları lisenin festivalinde buluştular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 10:28

İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunları ve öğrencileri, İstanbul Atatürk Fen Lisesi İş Platformu'nca organize edilen "İAFEST'14" etkinliğinde biraraya geldi.

Haberin Devamı

İstanbul Atatürk Fen Liseliler Derneği (İAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kutlu, festival ile ilgili, 1982'de kurulan lisenin bugüne kadar 3 binden fazla mezun verdiğini söyledi.

Bilim adamı yetiştirmeyi amaçlayan okulun, her yıl 100’den fazla mezun verdiğini dile getiren Kutlu, bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde, mezunları ve öğrencileri biraraya getirerek, aralarındaki paylaşım ve desteği arttırmayı amaçladıklarını ifade etti. Sadık Kutlu, ilki geçen yıl düzenlenen etkinlikle ilgili şunları söyledi:
"Bu etkinliğin amacı şu, daha genç olanların, yaşça büyük olanlardan tecrübe olarak istifade etmesi, yerli üretim, Ar-Ge ve inovasyonun teşvik edilmesi, çalışan mezunların diğer mezunlarla işbirliği ve güç birliği oluşturması. Buradan mezun olanlar bilim adamı hüviyeti ile mezun oluyorlar. İş hayatında tek başına olmaları onları çok zorluyor. Birarada ve dayanışma içinde olmak hayatlarını kolaylaştıracak ve projelerini daha kolay yapacaklar."

Sadık Kutlu, en genç profesörlerden biri olan California Üniversitesi öğretim üyelerinden 36 yaşındaki Aydoğan Özcan'ın mezunları arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Bu tip buluşmaların en büyük amacı, başarılı insanların, rol model olarak diğerleri tarafından taklit edilmesi, takip edilebilmesi ve bunun yapılabilirliğinin gösterilmesidir" ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!