Antalya'da paralel operasyonu: 14 polis gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Antalyada paralel operasyonu: 14 polis gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 10:03

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü bünyesinde sabah saatlerinde yapılan 'paralel yapı' operasyonunda eski istihbarat şube müdürünün de aralarında bulunduğu 14 polis gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürlüğünce "paralel yapı" iddialarına yönelik operasyonda 14 polis memuru gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Cumhuriyet Savcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturması kapsamında Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda, istihbarattan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Eski Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısı ile komiser, komiser yardımcısı ve polis memurları olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.



Zanlıların, 137 telefon hattını usülsüz dinlediği öne sürüldü.

Zanlıların, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma" suçlamalarıyla emniyette ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

Antalyada paralel operasyonu: 14 polis gözaltında
IĞDIR’DA FİŞLEME OPERASYONU


Haberin Devamı

"HUKUKSUZ İŞE KARIŞTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Antalya’da bu sabah yapılan ’Paralel Yapı Operasyonu’nda gözaltına alınan polislerin yakınları, Çallı semtindeki Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Gözaltındaki Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Eski Müdür Yardımcısı Bülent Elaldı’nın eşi Şengül Elaldı, eşler adına açıklama yaptı. Eşinin gözaltına alınma süreci hakkında bilgi veren Elaldı, "Evdeydik. Bu sabah aradılar. Asayiş Şube’den gelmişler. ’Müdürüm, aşağıdayız sizi alacağız’ dediler. Eşim hazırlandı, aldılar ve gittiler. Kelepçe takmadılar. Evde arama yapılmadı" dedi. Böyle bir operasyonu uzun zamandan bu yana beklediklerini anlatan Şengül Elaldı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Arkadaşlarımın eşleri ve benim eşimin hukuksuz işe karıştığını düşünmüyoruz. Onların arkasındayız. Yaptıkları her işi hukuk ve kanun çerçevesinde yaptılar. Bu vatan için gece gündüz çalıştılar. Eşim bir çok operasyonda yer aldı. İstanbul’da da çalıştı. Bizim hiç hafta sonumuz olmadı. Ama bu süreç başladıktan sonra eşlerimizin yerini 4- 5 kez değiştirdiler. Sonra merkeze aldılar. En son bir şubede nöbet tutturuyorlardı. Usulsüz dinlemelerle ilgili gözaltı olacağını duymuştuk. Bu zamana kadar hiçbir şeyi usulsüz dinlediklerini düşünmüyorum. Hep savcılardan izin alarak yaptılar. Eşlerimizin arkasındayız."

Gözaltındaki polislerin ailesine haram lokma yedirmediğini belirten Elaldı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Her zaman aldığı maaşın hakkını verebilmek için gece gündüz çalıştı. Antalya’ya geleli 4 yıl oldu, hiçbir yeri gezemedik. Eşim hafta sonu bile çalıştı. Sadece bu süreçte evde kaldı. O zaman çocuklarla birlikte zaman geçirdik. Onun haricinde birlikte zaman geçiremedik. Takdiri ilahi. Allah büyük. Sonunda hak yerini bulacak. Bütün millet bu süreçte kimlerin haklı, haksız olduğunu görecek."

GÖZALTINDAKİ RÜTBELİ PERSONEL

Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nın usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturması kapsamında bu sabah Antalya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Mersin’de yapılan eş zamanlı operasyonda 14 polis gözaltına alındı. 10 polis Antalya’da gözaltına alınırken, diğer illerde alınan 4 polisin de Antalya’ya getirileceği belirtildi. Operasyonda Antalya’dan gözaltına alınan rütbeli personelin 2. Sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Dölek, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, komiserler İsa Yıldırım, Asım Demirel, Rüştü Çetinkasap ve Şenol Oral olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan polislerin, ’Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma’ suçlamalarıyla ifadesi alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!