El Nusra da tehdit etti

Güncelleme Tarihi:

El Nusra da tehdit etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 01:14

Suriye ve Irak’ta ele geçirdikleri topraklarda hilafet ilan edip infazlar düzenleyen Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ardından El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra da ABD’yi ve onun öncülüğünde hava saldırılarına katılan koalisyonda yer alan ülkeleri tehdit etti.

Haberin Devamı

El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi, Suriye’de Irak-Şam İslam Devleti ve kendilerini hedef alan ABD liderliğindeki koalisyonu tehdit etti. El Kaide emiri Ebu Muhammet el-Culani dün yayımlanan ses kaydında ABD ve Avrupalı ülkelerin vatandaşlarına seslenerek “liderleriniz savaşın bedelini tek başlarına ödemeyecek, siz de ödeyeceksiniz. Savaşı evlerinize taşıyacağız” dedi. El Nusra Cephesi sözcüsü Ebu Firas es-Suri de önceki gün yayımlanan ses kaydında “Bu savaş el Nusra’ya karşı değil, İslam’a karşı bir savaştır. Bu ülkeler tüm cihatçı güçleri tarafından hedef listesine alınacak alçakça işler yaptılar” diye konuştu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, ABD liderliğindeki koalisyon en az 57 El Nusra militanını öldürdü. Öldürülenler arasında Türkler de bulunuyor.

Obama istihbaratı suçladı

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, katıldığı bir televizyon programında kendi istihbarat örgütlerini Suriye’deki İslami Devlet faaliyetlerini hafife almakla suçladı. Obama, IŞİD’in Suriye’de yıllardır süren iç savaşın yarattığı kaostan beslendiğini belirtti.

Horasan lideri için Twitter’dan taziye

Terör örgütü El Kaide’nin bir üyesi Twitter hesabından örgüte bağlı Horasan grubunun lideri Muhsin el Fadhli’nin 23 Eylül’deki Amerikan hava saldırısında öldürüldüğünü teyit etti. Cihatçı örgütleri izleyen SITE adlı kuruluş, izlediği Twitter hesabının kullanıcısının 27 Eylül’de el Fadli için taziye mesajı geçtiğini duyurdu. SITE, mesajı geçen cihatçının kimliğini belirtmedi. ABD hükümeti, Fadhli’nin saldırıda ölmüş olduğuna inandığını açıklamıştı. ABD’li yetkililer Batı ülkelerinde terör eylemleri planlayan Horasan grubunun El Kaide ile bağlantılı El Nusra Cephesi’yle işbirliği içinde olduğunu belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!