Kobani koridoru

Güncelleme Tarihi:

Kobani koridoru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 01:14

Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin araçlarını memleketlerinden almasına izin verilmesiyle gruplar jandarma kontrolünde Kobani’ye geçti. Getirilen taşıtların trafiğe çıkmasına izin yok.

Haberin Devamı

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 16 Eylül’de Suriyeli Kürtlerin yaşadığı Kobani’ye yönelik yoğun saldırıları sürerken, yaklaşık 200 bin kişinin sığındığı Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınır bölgesindeki hareketlilik devam ediyor. İŞID’in saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan bir grup, araçlarını almak üzere dün Suriye’ye geçti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, Suriyeli Kürtlerin memleketlerindeki araçlarını Türkiye’ye getirebilmeleriyle ilgili çalışma yürütüldüğünü belirtmesi üzerine Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı’na 100’e yakın sığınmacı geldi. Araçlarını memleketlerinden alarak Türkiye’ye getirmek isteyen sığınmacıların, jandarma ekiplerinin yaptığı kontrolün ardından sınır kapısından Kobani’ye (Ayn el Arap) geçişine izin verildi.

PARK HAZIRLANDI

Haberin Devamı

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Yumurtalık mevkisinde park alanı oluşturup, araçların burada muhafaza edileceğini ve trafiğe girişlerine izin verilmeyeceğini belirtmişti. Bu arada Kobani’yi savunan Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) silahlı kanadı YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar sürüyor. Yaklaşık bir haftadan beri Halep’in Kobani (Ayn el Arap) kentine bağlı Şiftek köyü Zorava mevkisinde çatışmalar dün de devam etti. Kobani’ye giden demiryolunun bir kamyonla kapatıldığı görüldü. Zaman zaman ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda, grupların ve araçların mevzi alışı, Karaca Mahallesi’nden de izlenebiliyor.Kobani’ye bağlı Mersimbel köyünde de çatışmalar aralıklarla devam ediyor.İki grup arasında şiddetlenen çatışmalar, Suruç ilçesine bağlı Mert İsmail köyünden de görülüyor. Çatışmalarda ağır silahların yanı sıra motosikletlerin de kullanılması dikkati çekti.
Devriye gezen güvenlik güçleri sınır hattına yaklaşanları anons yaparak uzaklaşmaları konusunda uyardı. Bu arada çatışmaları izleyen kimi vatandaşların dürbün kullandığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!