Alman Ordusu, Ebola ile mücadele için Batı Afrika’ya sağlık personeli gönderiyor

Güncelleme Tarihi:

Alman Ordusu, Ebola ile mücadele için Batı Afrika’ya sağlık personeli gönderiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 09:16

Batı Afrika’da 2 binden fazla kişinin ölmesine yol açan ve binlerce kişiye bulaşan Ebola virüsü tehlike olmaya devam ediyor. ABD’den sonra Almanya da bölgeye askeri sağlık personeli gönderme kararı aldı.

Haberin Devamı

Federal Sağlık Bakanı Ursula von der Leyen(CDU), ilk etapta bölgeye gönüllülerin gönderileceğini belirtmesi üzerine ilk 24 saat içinde 500’den fazla gönüllü müracaat etti. Askeri sağlık personelinin yanı sıra çok sayıda rezerve asker ve sivilinde Ebola ile mücadeleye katılmak için müracaat ettiğini belirten von der Leyen,“Bir an önce görevlendirilme yapılabilmesi için ilk etapta müracaat edenlerin hangi konularda eğitimi, bilgisi ve tecrübesi olduğu araştırılacak” dedi. Gönüllü sayısının çok olmasının sevindirici olduğunu belirten bakan, “Bu büyük bir yardımseverlik işaretidir. Almanya bundan gurur duyabilir” dedi.

Daha ziyade doktor, hastabakıcı ve teknisyenlerden oluşacak personele görev yapacağı bölgede ne kadar kalacağı önceden bildirilecek, salgından etkilenmemesi ve bulaşmaması için gerekli sağlık hizmetleri,bulaşması durumunda en acil şekilde Almanya’ya getirilmesi ve fazla ücret ödeme gibi teşvik veimkanlar sunulacak. Ebola ve benzeri salgın hastalıkları ile mücadele eden sağlık görevlileri tropikal tıp konularında uzman olan Hamburg merkezli Bernhard Nocht Enstitüsü (BNI) tarafından eğitiliyor. Bu arada Alman Ordususekiz yıldır BNI ile işbirliği yapıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!