Kapıkule'de TIR kuyruğu 5 km

Güncelleme Tarihi:

Kapıkulede TIR kuyruğu 5 km
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 16:59

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı’na yurt dışına çıkmak üzere çıkış yapmak gelen TIR’lar yaklaşık 5 kilometre kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda çıkış yapacak TIR’lar uzun kuyruklar oluşturdu. İhracat yüklerini hafta başına yetiştirmek isteyen TIR sürücüleri dün gece saatlerinden itibaren sıraya girerken, özelikle Bulgaristan’a çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR’lar yaklaşık 5 kilometre kuyruk oluşturdu. Bulgaristan’ın Kapitan Andreova Sınır Kapısı’nda süren yenileme çalışmaları nedeniyle işlemlerim yavaş yapılması kuyruğun artmasına neden oldu.

İstanbul’dan yüklediği tekstil malzemelerini Hollanda’ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda gelen TIR sürücüsü Ahmet Mert, 7 saattir sırada beklediğini ifade ederek, "Bizim çilemiz hiç bitmeyecek. Yaklaşık 20 yıldır bu kapıya geliyorum sürekli bu kuyruk sıkıntısını yaşıyorum. Kuyrukta beklemeden bir defa sınırı geçemedim. Kuyruğun uzaması bizi sürekli çileden çıkarıyor. Yetkililer el atsın bu çile artık bitsin" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen 210 TIR yüklerini yurt dışına götürmek için bekleyişleri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!