Yunanistan'da hakem komitesinin başına İskoç Hugh Dallas getirildi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda hakem komitesinin başına İskoç Hugh Dallas getirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 15:19

Yunanistan Futbol Federasyonu, ülkede bitmek bilmeyen hakem tartışmalarını biraz olsun dindirebilmek için, Merkez Hakem Komitesi’nin başına İskoç Hugh Dallas’ı atadı. Hakemlerin başına bir yabancıyı atamak uzun süredir Türkiye’de de tartışılan bir alternatif.

Haberin Devamı

Ege’nin iki yakasında asırlardır süregelen onca benzerlikler arasında pek bilinmeyen bir benzerlik daha var: Hakemler.
Hangi hakemin hangi maça verildiği, hatalı kararları ve hakemlerin özellikle büyük takımların maçlarında adaletli olup olmadığı gibi tartışmalar yıllardır Yunan gazetelerinin manşetlerini süslüyordu. Geçen yıllarda şike iddialarının da sık sık gündeme geldiği Yunanistan’da Futbol Federasyonu (EPO) hakem tartışmalarına son vermek amacıyla ilginç bir yola başvurdu.

15 BİN EURO MAAŞ ALACAK
EPO, Merkez Hakem Komitesi’ne “Başhakem” unvanıyla İskoçyalı eski hakem Hugh Dallas’ı (56) atadı.

Artık Yunanistan Ligi’nde hangi maça hangi hakemin atanacağına ve hakemlerin notlarına, aynı zaman UEFA Hakem Komitesi’nin 2. adamı olan Dallas karar verecek.

Haberin Devamı

Hugh Dallas’ın bu görev karşılığında EPO’dan 15 bin lira maaş alacağı açıklandı.

BAZI MAÇLARI İSKOÇYA'DAN İZLEYECEK
İskoçya’da ikamet eden Dallas, bazı maçları Yunanistan’da izleyecek. Dallas’ın bütün lig maçlarını seyredebilmesi için İskoçya’daki evine özel bir sistem kurulacak.

Hugh Dallas’a Yunan hakemleri tanıyabilmesi için ilk yarının sonuna dek süre tanındığı bildirildi.

Bu arada Yunanistan Futbol Federasyonu, kendi merkez hakem komitesinin başına bir İskoç vatandaşını getirirken, Yunanistan’ın yetiştirdiği en önemli hakemlerden biri olan Kiros Vassaras da 7 bin Euro maaş’la Romanya’da ‘başhakem’ oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!