Parkta koşu yolu krizi

Güncelleme Tarihi:

Parkta koşu yolu krizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:33

Ankara’da yeşil alan, oyun alanları ve spor aktivitelerinin bir arada yapılabildiği sayılı tesislerden olan Kurtuluş Parkı’nda koşu yolu krizi çıktı. Ellerinde sigara ve çekirdeklerle koşu yoluna giren kişilere tepki gösteren sporcular, “Uyarılara aldırmadan biz koşarken tam tersi istikamette üzerimize geliyorlar. Uyarınca da kavga çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Merkeze yakınlığı ve içinde barındırdığı onlarca çeşit ağaç nedeniyle bölge sakinlerinin mini ‘Central Park’ olarak adlandırdığı Kurtuluş Parkı’nda, koşu yolu krizi yaşanıyor. Oyun alanları, çay evlerinin yanı sıra içide barındırdığı egzersiz aletleri nedeniyle sporcuların ve spor yapmak isteyen bölge sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği parkın koşu yolu, bilinçsiz vatandaşlar tarafından yürüme yolu gibi kullanılınca, taraflar arasında sözlü tartışma çıktı.
Spor eğitmeni Gökhan Çakır, koşu yolunun hemen yanında vatandaşlar için 10 metrelik beton zeminli bir yol bulunduğunu belirterek, “Normal şartlarda parka gezi için gelmiş birisinin spor ve bölge halkının tempolu yürüyüş yaptığı alana girmesi için bir neden yok. Ama ellerinde çekirdekle, sigarayla alanımıza girip, bir de uyardığımızda tepki gösteriyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

AYAKKABIMIZA BİLE ÖZENİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye astığı, “Pist spor amaçlıdır. Spor kıyafeti olmadan girmeyiniz. Spor yapanları rahatsız etmeyiniz” uyarısına rağmen, koşu yolunda sürekli sporla alakası olmayan kişilerin yürüdüğünü savunan
milli sporcu Hakan Yıldız da şunları söyledi: “Biz koşu yoluna girerken zemin zarar görmesin diye, spor ayakkabısız bile olmamaya özen gösteriyoruz. Mahalle sakinleri arasında da egzersiz ve yürüyüş yapmak için gelen vatandaşlar, aynı özeni gösteriyor. Ancak sporla alakası olmayan kişiler, bir yerden bir yere giderken yan tarafta kendilerine ait geniş bir yol olmasına rağmen burayı tercih ediyor. Bu konudan ciddi rahatsızlık duyuyoruz.”

SAYGI DUYULMASI GEREKİYOR

Günlük spor aktivitesini yapmak için hergün Abidinpaşa semtinden Kurtuluş Parkı’na geldiğini dile getiren Serhat Çağlar ise, bilinçsiz vatandaşları şikayet ederek, “Bölgede yeşille iç içe spor yapabileceğimiz en geniş alanlardan birisi olduğu için Kurtuluş Parkı’na geliyorum. Belli bir tempoyla koşuma başladıktan sonra bir anda karşıma eli çekirdekli birileri çıkıyor. Onların yanından geçip giderken memnuniyetsizliğimi belli ediyorum ancak umurlarında olmuyor. Zaman zaman çarpışmalardan dolayı kavga çıktığı oluyor. Yürüyüş ve gezi amaçlı parka gelen vatandaşların spor sevenlere saygı duyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!