İmamlardan IŞİD protestosu

Güncelleme Tarihi:

İmamlardan IŞİD protestosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 13:40

HAKKARİ İmamlar Derneği IŞİD’i kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Merkez Hacı Sait Camii önünde yapılan açıklamaya 20 imam katıldı. Açıklamayı okuyan Hakkari İmamlar Derneği Başkanı Yasin Aşkan, Kürt halkının üzerinde sinsi oyunlar oynandığını söyledi. Aşkan, IŞİD’in Ortadoğu’nun kalbine hançer gibi saplandığını belirterek şöyle dedi:

"IŞİD; Ortadoğu halklarının baş belası haline gelip, ırk dil, din, mezhep ayrımı yapmaksızın kadın, çocuk, yaşlı, masum demeden insanlık tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir vahşet uygulamıştır. Binlerce yıl önce kendisine itaat etmeyen masum ve mazlum insanları ateşten hendek ve çukurlar kazarak içine atan Roma’nın cellatları, binlerce yıl sonra tekrar yine Ortadoğu’da sahneye çıkarak IŞİD adı altında insanları yine canlı canlı çukurlara atmakta, kendilerine itaat etmeyenlere İslam dini adına zulüm etmekte, vahşice katliam yaparak terör estirmektedir."

PEYGAMBERDEN ÖRNEK VERDİ

Kuran-ı Kerim’de hiç bir insanın zorla Müslüman yapılamayacağı ve dinde zorlama olmadığının belirtildiğini anlatan Dernek Başkanı Yasinh Aşkan, şöyle devam etti:

"Hazreti Peygamberin de savaş esnasında ashabına en çocuk, kadın, yaşlı, savaşamayanlara, masum insanlara ve mabetlere asla dokunulmayacağı emirlerini vermiştir. Bu emirleri görmezden gelen Roma cellatları, yani IŞİD’in İslamiyetle uzaktan, yakından hiçbir alakasının olmadığı açıkça ortaya çıkmaktadır. Son zamanlarda özellikle Şengal ve Kobani’yi hedef seçen IŞİD şunu iyi bilmelidir ki; Kürt halkı asla teslim olmayacaktır. İslam adı altında yapılan bu vahşeti de lanetliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!