Turizm sorunları masada

Güncelleme Tarihi:

Turizm sorunları masada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 01:07

MUĞLA'nın Ortaca İlçesinde Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) tarafından düzenlenen toplantıda turizm bölgenin sorunları konuşuldu.

Haberin Devamı


Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi Kibit Çarşısı Konferans salonunda yapılan toplantıya Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Şaşmaz, Köyceğiz Belediye Başkan Vekili Cemil Cem, DOKTOP Başkanı Yücel Okutur, İber Otel Genel Müdürü Yavuz Zeyrek, Hilton Otel Genel Müdürü Hakan Alpay, bölgede faaliyet gösteren otel, restoran, bar ve turizm işletmelerinin sahipleri katıldı.


TURİZMDE KALİTE VURGUSU
Bölgedeki turizm sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla birliğin oluşturulduğunu, 1 Kasım'dan itibaren üç ilçe belediye başkanı önderliğinde çalışmalara başlayacakları belirten DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, "Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinin turistik olarak çok önemli değerleri var. Bu açıdan turizme ciddi alamda önem vermemiz lazım. Turizm, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de geleceğidir. Böyle bir hazinenin sahibi olduğumuz için çok şanslıyız. Bunun için bu değeri bir marka haline getirmeli ve daha yüksek seviyelerden pazarlamalıyız. Avrupa'da birçok ülkede bizde olan doğal zenginlik yok. Ama onlar bizden daha fazla konuk ağırlıyor. Bizlerde kaliteyi öne çıkartırsak ve değerlerimizi daha iyi tanıtırsak dünyanın bir numarası oluruz" dedi.
Sivil toplum örgütlerinin yerel yöneticilere önemli bir yol gösterici olduğunu söyleyen Ortaca Belediye Başkanı Karaçelik, "Bu sorunu yüzde yüz çözmek çok zor. Ancak bizim sezon başında aldığımız kararlar ve uyguladığımız yöntemlerle Dalyan'daki hanutçuluğu yüzde 80 oranında azalttık. Önümüzdeki dönemde bunu bitirme seviyesine getirmeyi amaçlıyoruz. Babadan oğula gelen uygulamalarla turizmin ilerleme şansı yok. Bölgemizde çok sayıda değerimiz var. Bu değerleri çok iyi kullanmak zorundayız. Önümüzdeki dönemlerde Dalyan kanallarında tek tip ve güneş enerjisiyle çalışan tur tekneleri olacak. Bu konuda Avrupa'daki çevre fonları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yaptık. Zamanla bunu hayata geçireceğiz. Turizmde kaliteyi arttıracağız. Sorunları da hep birlikte çözeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!