Bu festival geleneksel oluyor

Güncelleme Tarihi:

Bu festival geleneksel oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 01:07

KARABAĞLAR Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bisiklet Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bisiklet maratonunda amatör sporcularla birlikte bisiklet kullandı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da lisanslı sporcuların katıldığı yarışmada bayrak kaldırarak start verdi.

Haberin Devamı

"Bisikletini getir, yarışmaya katıl" sloganıyla üç bölümden oluşan yarışma Şehit Pilot Kıdemli Üsteğmen Volkan Koçyiğit Bulvarı’nda düzenlendi. Birinci bölümde ’Bisiklet Maratonu’ ile başlayan 1 kilometrelik maratona Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, meclis üyeleri ile çok sayıda amatör sporcu katıldı. Festivalin ikinci bölümünde yarışmacılar toplam 12 kilometrelik (10x1.2 km) parkurda yarıştı. Yarışmanın startını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi ve tüm yarışmacılara başarılar diledi. "Büyük Erkekler", "Genç Erkekler" ve "Bayanlar" olmak üzere 3 kategoride toplam 70 sporcunun katıldığı yarışmada ödül kazananlara madalyalarını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İlçe başkanı Polat Manduz ve meclis üyeleri verdi.

Haberin Devamı

Büyük erkekler kategorisinde birinciliği Furkan Ceylan elde ederken, ikinciliği Mert Ayyıldız, üçüncülüğü Abdullah Kutat Hitit kazandı, Genç erkeklerde Ümmet Adıgüzel birinci, Erdem Gürsoy ikinci, İsmail Çavuşoğlu üçüncü oldu. Bayanlar kategorisinde ise Kezban Karakoyun birinci, Nagi Alat ikinci, Bensu Yıldız ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci seçilen yarışmacılara bisiklet hediye edildi.

FESTİVAL GELENEKSEL HALE GELECEK

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu sportif faaliyetlere bundan sonra da önem vereceklerini belirterek festivalin geleneksel hale geleceğini söyledi. Selvitopu, "Festivale ilgi çok büyük, demek ki ihtiyaç var. Bundan sonra da buna benzer festivaller yapmaya çalışacağız. Sporun Karabağlar’da daha da yayılması için el birliğiyle çalışacağımıza inanıyorum" dedi.

Sporu halka yaymak, spor yapmayı özendirmek ve bisikletin günlük yaşamda çok rahat kullanıldığını göstermeyi amaçladıklarını belirten Selvitopu, "5 yıllık süre içinde Karabağlar’da spor yapabilme alanlarını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaratacağız. Daha önce Dostluk Bulvarı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte açılmıştı. Şimdi iki bulvar daha açılacak. Büyükşehir Belediyesi bu bulvarlara bisiklet yolları ayırarak bisiklet kullanımını topluma yayma projesi gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

DANS GÖSTERİLERİ VE ÇEKİLİŞ

Bisiklet Festivali ödül töreninin ardından Karabağlar Belediyesi’nin ritim grubu, İzmir Üniversitesi Modern Dans Topluluğu ve İzmir Folklor Derneği’nin gösterileri geceye renk kattı. Festivalde ayrıca, yarışmaya katılanlar arasında bisiklet, IPAD, MP3 çalar hediyeleri için çekiliş yapıldı. Kurayla belirlenen şanslı talihlilere hediyeleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!