Tarladan galibiyet çıkmadı

Demba Ba böyle oynarsa Beşiktaş’a katkı sağlamaz. Fizik olarak sahada yok. Belki istediği topları alamıyor ama bir futbolcuya top gitmezse, futbolcu topa gider. Fakat yıldız oyuncu bunların hiç birini yapmadı.

Haberin Devamı

MAÇI genel olarak nasıl değerlendirirsiniz? Beşiktaş yine öne geçtiği maçı koruyamadı?
Beşiktaş’ın oynamasına Eskişehir müsaade etti. Beşiktaş sahanın her alanında topla çok rahat buluşabiliyor. Yani kendisi için Eskişehir maçı ne kadar zorlaştırdıysa Beşiktaş için de o kadar kolaylaştırdı. Ama Beşiktaş etkili değil. Demba Ba böyle oynarsa Beşiktaş’a katkı sağlamaz. Fizik olarak sahada yok. Belki istediği topları alamıyor ama bir futbolcuya top gitmezse futbolcu topa gider. Demba Ba da koşularla arkadaşlarına boş alan sağlayacak. Ama Demba Ba bunları yapmadı. Beşiktaş eğer bu türden bir beklenti içinde olursa işini zora sokar.

OLCAY HATASI!

Bilic’in Oğuzhan’la oyuna başlaması çok doğru bir karadı. Ama Bilic, Oğuzhan konusunda ne kadar haklıysa Olcay’ı oyundan alması da o kadar yanlıştı. Son haftalarda Beşiktaş’ın golcüsü, skor da Beşiktaş’ın lehine değilken, yani Beşiktaş’ın rakip kalede tehlike yaratacak en önemli oyuncularından bir tanesi Olcay’ken, onu oyundan almak ne kadar doğru bilmiyorum. Olcay, Beşiktaş’a geldiği günden beri devamlılığı en yüksek olan oyuncu. Bunula birlikte başarı ortalaması da en yüksek oyuncu. Olcay’ın oyundan alınması teknik bir hatadır. Geldiğinden beri yüzde 70’ın altına düşmeyen bir grafiği var. Böyle grafiği olan bir oyuncunun, bu sürekliliği kaybedeceğini hissetmesi ileriki haftaları da etkiler.

Haberin Devamı

VELİ’Yİ ALSAYDI

Kaldı ki Olcay oyundan alındığında en iyi deparlarından birini atıp pozisyon yaratmıştı. Belli ki fizik olarak sahadaydı. Öyleyse onunla devam etmek lazım. Gökhan fizik olarak onun gerisinde.
Oynadığın sistemde Eskişehir karşısında başarıyı yakalayamamışsın. Sistemde değişiklik arayacaksın. O zaman oyunun şeklini değiştirirsin. Örneğin Veli ya da Serdar’ı alabilirsin. İçerde beraberlikle mağlubiyet arasında fark yok. Tam risk alınacak anda Bilic, o risk kartını kullanmadı.

HAKEMLER HEYECANI BiTİRİYOR

HAKEMİ iyi bulmak istiyorum. Hakemleri iyi bulmak istiyorum. Ama verdikleri son derece kritik kararlar buna engel oluyor. Futbola güzellik ve tempo kazandıracak birinci unsur hakemdir. Fakat bizde tempo nasıl düşürülür, heyecan nasıl azaltılır, oyun nasıl soğutulur... Adeta bunun örneklerini görüyoruz.
Verilen ve verilmeyen gollerde, yardımcıların kararları tartışılır. Ama hakemin, oyunun en güzel atağını, avantaj kuralını hiçe sayılarak durdurması ve bu faulle oyundan 2 dakika çalması akıl almaz. Faul kararı 16’da veriliyor. 18‘de atış kullanılıyor.
Bizde hakemler futbolu tenis gibi oynatmak istiyor. Kimse kimseye değmeyecek. Futbolda oyunun bir akışı vardır, bu akış içinde temas da vardır. Ama her temas faul olarak değerlendirilince futbolun keyfi ortadan kalkar.

Haberin Devamı

OĞUZHAN’LA BAŞLAMAK EN DOĞRU KARARDI

GEÇEN hafta yaşananlardan sonra Bilic’in Oğuzhan’la başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
BILIC’in bu maçtaki başlangıç itibarıyla en doğru kararı buydu. Beşiktaş maçı kazanır kaybeder. Bu ayrı bir konu ama Oğuzhan’ı kaybetmemek en önemli mesele. Elinde zaten iyi durumda olan bir Sosa var. Geçen hafta da oyuna girdikten sonra görevini yapmış. Bu şu demektir: Elde bir garanti var. Onun adı Sosa. Önemli olan Oğuzhan’ı kısa yoldan geriye çevirmek, olumsuzluklardan kurtarmaktı. O bakımdan çok yerinde bir karar. Oğuzhan da sahada elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sahadaki 22 futbolcu içinde hava ve saha şartları, eğer bir futbolcuyu etkileyecekse bunların başında Oğuzhan gelir. Buna rağmen elinden geleni yaptı. İlk yarı en fazla koşan isimdi. Bu ağır sahada demek ki Oğuzhan, maça son derece iyi ve istekli başlamış. Geçen haftaki 43. dakika vakasını bugün oyuna etkili başlayarak iyi atlattı.

Haberin Devamı

SONUÇTA ZEMiN iKi TAKIMI DA ETKİLEDi

Olimpiyat Stadı’ndaki hava ve zemin şartlarını Beşiktaş’ın futbolunu olumsuz anlamda etkiledi mi?
SADECE Beşiktaş’ı değil. Zemin iki takımı da etkiliyor. Ama iyi takımın en kısa tarifi şudur. Hava ve saha koşularını lehine çevirmesini bilen takıma iyi yakım derler. Beşiktaş oyunun son bölümünü rakip 10 kişi kalmasına rağmen iyi değerlendiremedi.

Yazarın Tüm Yazıları