Yukarıdan rüzgar aşağıdan zemin

Güncelleme Tarihi:

Yukarıdan rüzgar aşağıdan zemin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 01:15

Olimpiyat’ta dün futbol konuşulmadı çünkü hızı 50 kilometreye varan rüzgâr ve bozuk zemin top kontrolünü minimun seviyeye düşürdü. Futbolcular maçtan sonra bu duruma isyan ettiler.

Haberin Devamı

ATATÜRK Olimpiyat Stadı’nda iklim ve zemin koşulları Beşiktaş-Eskişehirspor maçının da önüne geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklarına göre stadın bulunduğu Halkalı civarında saatte 50 km hızı bulan şiddetli rüzgâr, havadan oynamaya fazla olanak vermezken, zaman zaman oyuncuların ayakta durmasına bile engel oldu.
Eskişehirsporlu Erkan Zengin bir korner atışı sırasında dengesini yitirip düştü. Stadın bozuk zemini de futbolu baltalayan bir diğer önemli unsurdu. Pas sayısını düşüren zemin, futbolcuların top kontrolünü de olumsuz etkiledi.

GELENLER DONDU

Soğuk hava nedeniyle maça olan ilgi düşerken, stada gelenler de adeta dondu ki Doğu Tribünü üst bölümde oturanlar daha sonra alt tribüne geçti. Maçtan sonra futbolcular da yaptıkları açıklamalarda rüzgâr ve zeminden şikayetçi oldu:

RÜZGÂR MAÇI NASIL ERTELETiR?

Haberin Devamı

MAÇIN hakemi topu yeşil zemin üzerine koyar. Şayet top rüzgârın etkisiyle yerinde durmazsa hakem “Hava koşulları maçın oynanmasına uygun değildir” diyerek erteleme kararı verir.

Tomas Sivok:
Zemin çok ağırdı rüzgâr da oyunumuzu bozdu. Şartlar iki takım için de eşitti ama bu sahada oynanmayacağını söylemeliyim.

Erkan Zengin:
Bu sahada oynamak cinayettir. Burada hiç bir takım doğru düzgün futbol oynayamaz. Hem rüzgâr hem zemin çok kötüydü.

İsmail Köybaşı:
Zemin ve rüzgâr nedeniyle oyun içerisinde doğru düzgün top kontrolü yapamadık.

Oğuzhan Özyakup:
İyi bir futbol için şartlar uygun değildi. Rüzgâr ve zemin futbolu çok olumsuz etkiledi.

Direkler kaldı yadigar

G.Saray, Olimpiyat Stadı’nda oynadığı 2003-2004 sezonunda kuzey kale arkasına rüzgar panelleri yaptırmış, bunların 4.’sü takılırken paneller kırılmıştı. 1.5 milyon Euro’ya patlayan panel operasyonundan geriye bu direkler kaldı.

GEREKSEYDİ ERTELERDİK

MERKEZ Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, “Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki iklim şartları her an konrol edildi. Gözlemcimiz ve hakemimiz sürekli takipteydi. Koşullar el vermeseydi oynatmazdık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!