Patronun kızını kaçırmanın tazminatı

HÜRRİYET okurlarından gelen ilginç soruların ardı arkası kesilmiyor.

Haberin Devamı

Bazen de bizzat gelip soranlar oluyor. Geçen hafta da böyle bir durum oldu.

PATRON VE KIZI

Elele tutuşmuş vaziyette kapıdan içeri giren genç kadın 18-19, erkek ise 35-36 yaşlarında gösteriyordu.
Önce kendilerini tanıttılar. Erkek, genç kadının babasına ait otelde çalışıyormuş. Zaman içinde birbirlerine aşık olup evlenmeye karar vermişler. Ancak kızın babası evliliğe şiddetle karşı çıkmış. O da kızı kaçırmış ve evlenmişler. Evlilik sonrası babada yine yumuşama olmamış. Bu arada, parasal sorunlar da başlayınca, hayatın acı gerçekleriyle karşı karşıya kalmışlar. Damadın sorusu şuydu;
- Toplam 16 yıl, kayınpederin otelinde de 13 yıl hizmetim var. En az 15 yıl sigortalı olanlar, kendi istekleriyle dahi ayrılsalar, kıdem tazminatı alabiliyor. Bu durumda, bir avukata vekalet versem, yaklaşık 45 bin TL tutan kıdem tazminatımı kayınpederden alabilir miyim?

Haberin Devamı

TAZMİNAT ALIR MI YOKSA ÖDER Mİ?

Belli ki 13 yıllık kıdem tazminatı onları rahatlatacaktı.
Heyecanla, ne diyeceğimi merak ediyorlardı. Sorularını hemen yanıtladım;
- İşyerinden ayrılmadan önce, SGK’dan, 15 yılını doldurduğuna ve kıdem tazminatı alabileceğine dair bir yazı alıp işverene verecektin. Bunu yapmadığın için “kıdem tazminatı” alamazsın. Daha ötesi, patrona bir de tazminat ödemek zorunda kalırsın.
- Nasıl yani, kızını kaçırdım diye mi?
- Hayır, işyerinden aniden ayrıldığın için, patrona 8 haftalık ücretin kadar “ihbar tazminatı” ödemen gerekir.
Yeni evliler baktılar ki borçlu çıkıyorlar, izin isteyip sessizce gittiler..

Erkek Adam

Tır şoförü orta yaşlı bir adam, kamyoncuların durup yemek yedikleri benzin istasyonunda kahvaltısını ederken içeriye, deri ceketli, dev gibi üç tane serseri girmiş. Birincisi adamcağızın tabağındaki çorbada sigarasını söndürüp barın önündeki sandalyeye oturmuş. İkincisi adamın içtiği suyun içerisine tükürüp bardaki yerini almış. Üçüncüsü de adamın tabağını ters çevirip arkadaşlarının yanına geçip oturmuş. Adamcağız en ufak bir itirazda bulunmadan, barı sessizce terk etmiş. Kısa bir süre sonra serserilerden biri
garson kıza dönüp;
“Ne biçim herif
bu? Erkekliği beş para Etmezmiş!..” demiş.
“Evet!” demiş kız, “Şoförlüğü de beş para etmezmiş... Benzinlikten çıkarken dev gibi tırı ile üç Harley Davidson’un üzerinden geçti!..”

Kadın dırdırı

Haberin Devamı

Bir golün oluşumunu 10 tane yorumcudan dinleyip ancak anlayan erkeklere, derdimizi uzun uzun anlatınca biz kadınlar dırdırcı oluyoruz, başka çaremiz mi var!..

Yazarın Tüm Yazıları