ABD’li profesörden suçlama: Ebola virüsü Pentagon deneyi

Güncelleme Tarihi:

ABD’li profesörden suçlama: Ebola virüsü Pentagon deneyi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 01:07

Haberin Devamı

ABD’li profesör durdurulamayan Ebola salgınıyla ilgili Pentagon’u suçladı: Ebola, ABD’nin yürüttüğü biyo-terörizm deneylerinin bir sonucu!

Batı Afrika ülkelerindeki Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 3 bini aşarken, Washington Post gazetesi, ABD’li bir profesörün şok yaratan bir kompo teorisine sayfalarında yer verdi. Gazetenin haberine göre, Delaware Üniversitesi’nde görevli profesör Cyril Broderick, önü bir türlü alınamayan Ebola salgınıyla ilgili ilginç bir ‘komplo teorisi’ni gündeme getirdi.

ÖNCE FON ÇIKTI

Broderick, salgından en fazla etkilenen ülke olan ve bugüne kadar bin 830 kişinin yaşamını yitirdiği Liberya’nın en büyük gazetelerinden Daily Observer’a yazdığı makalede, öldürücü virüsün, ABD’nin yürüttüğü biyo-terörizm deneylerinin bir sonucu olduğunu öne sürdü. Liberya doğumlu ABD vatandaşı profesör, makalesinde şu görüşleri kaleme aldı: “Afrika’nın kaynaklarını yasadışı şekilde kontrol etmek amacıyla, başta Afrika olmak üzere, dünya nüfusunu azaltmak için Ebola’yı kullandılar... ABD Savunma Bakanlığı’nın, Ebola salgını Gine ve Sierra Leone’de başlamadan sadece haftalar önce, insanlar üzerinde Ebola deneyleri yapılması için fon sağladığına dair raporlar var. ABD, Kanada, Fransa ve İngiltere, Ebola testlerinin yapıldığı bu tiksindirici ve şeytani işlere karıştı.” Profesör daha da ileri giderek hastalığa karşı mücadele veren Sınır Tanımayan Doktorlar, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Hastalıkları Kontrol Merkezi’ni (CDC) de ‘bu işin içinde’ olduğunu öne sürdü. ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta hızla yayılan Ebola virüsü ile mücadele için alınacak önlemleri açıklamıştı. Bu önlemler arasında bölgeye 3 bin asker göndermek ve sağlık tesislerinin inşa edilmesi bulunuyor.

Bizim ‘B planı’ hazır

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı, ‘Ebola’ virüsü için bir B planı hazırladı. Bakanlık, hastalığın görülmesi ihtimaline karşı tüm Türkiye’de tedavi için 45 hastane belirledi. Hudut ve Sahiller Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “İstanbul’da Ebola şüphelisi Nijerya uyruklu Fabian Chiman Egeolu’nun (43) tedavi ve testleri sürüyor. Türkiye’ye geldiği TK 626 numaralı uçaktaki 199 kişinin listesi de elimizde. Bu kişinin yanında, arkasında, önünde oturan herkesi tespit ettik. Hastalık çıkmasını beklemiyoruz, ama olur da çıkarsa hepsini tedavi edeceğiz. Mürettebatı da sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Sağlık Bakanlığı, B planı olarak 45 referans hastane belirledi.” Meltem ÖZGENÇ / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!