Yeni bir sayfa açmaktan yanayım

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir sayfa açmaktan yanayım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 19:57

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 12 Ekim'de yapılacak seçimine ilişkin, "HSYK'yı demokratik bir şekilde anayasa değişikliğiyle yeniden toparlayalım ama iktidarın zihnindeki anayasa değişikliği değil benim söylediğim" dedi.

Haberin Devamı

Eskişehir'e gelen Feyzioğlu, bir gazetecinin AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın HSYK'nın seçimine yönelik açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Her aşamada milli iradeden söz edenler, sandığın kıymetinden bahsedenler, dem vuranlar, burada da bir sandık var, 'biz buna saygı duymayacağız' diyorlar. Birinci çelişki bu. İkinci çelişki eğer yargı içerisinde bir cemaat örgütlenmesi varsa o zaman buna 12 yılık iktidarları boyunca nasıl göz yumdular, sorumlular kimlerdir? Ben bu cümleleri bir kenara bırakıp, Türkiye'ye yeni bir sayfa açmaktan yanayım. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu demokratik bir şekilde anayasa değişikliğiyle yeniden toparlayalım ama iktidarın zihnindeki anayasa değişikliği değil benim söylediğim. İktidarın zihnindeki anayasa HSYK'yı RTÜK'ü model alarak yapılandırma. Yani iktidara meclis tarafından doldurulacak bir kontenjan vermek daha küçük bir kontenjanı da muhalefet partilerine dağıtmak. RTÜK Modeli televizyonlarda özgürlük sağladıysa hadi bakalım düşünelim. Ama RTÜK iktidar menfaatlerini koruyan bir yapı haline gelmiştir. O zaman RTÜK modelini HSYK'ya uygularsak Türkiye'de zaten çeyrek kalmış olan yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı tamamen yok olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!