'Büyük Usta'sız bir yıl

Güncelleme Tarihi:

Büyük Ustasız bir yıl
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 20:50

Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, ölümünün birinci yıldönümünde Balıkesir’in Edremit ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Haberin Devamı

Tuncel Kurtiz’in birinci ölüm yıldönümü için ailesi ve Edremit Belediyesi tarafından Çamlıbel Mahallesi’ndeki mezarı başında tören düzenlendi. Anma programına Edremit’in CHP’li Belediye Başkanı Kamil Saka, Kurtiz’in eşi Menent Kurtiz, oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Halit Ergenç, Cansu Dere, Selma Ergeç, Sarp Akkaya ve Okan Yalabık gibi isminler katıldı. Mezarlıkta dua edilmesinin ardından ezgiler eşliğinde Kurtiz’in ses kaydı dinletildi. Oyuncular duygusal anlar yaşadı. Belediye tarafından döktürülen lokmalar programa katılanlara ikram edildi.

İMİRZALIOĞLU: ÖLÜMSÜZ BİR USTAYI KAYBETTİK

Kurtiz’in yerinin kolay kolay doldurulamayacağını ifade eden Kenan İmirzalıoğlu, onsuz çok zor bir yıl geçirdiklerini söyledi. İmirzalıoğlu, "O bizim için büyük bir usta, bir sancaktardı. Bize yaptığı en büyük kötülük ise, kendisinin hiç ölmeyeceğine bizi inandırmasıdır. Ölümsüz bir ustayı kaybettik. Üzüntü içindeyiz" dedi.

Büyük Ustasız bir yıl



Tuncel Kurtiz’in sanat camiası adına derin bir kayıp olduğunu belirten Belediye Başkanı Saka, onun insanlığını ve oyunculuğunu anlatmaya gerek olmadığını söyledi. CHP’li Saka, "Bütün Türkiye onu biliyor. Yeri doldurulamayacak önemli bir sanatçıydı. Gençlik yıllarında tanıştığı ve bir daha vazgeçemediği Edremit’i çok seviyordu. Kazdağlarında huzur içinde yatıyor" dedi.

Tuncel Kurtiz’in birinci ölüm yıl dönümü nedeniyle Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile ’Gezici Festival’ de Edremit’e geldi. Güre Mahallesi’ndeki Afrodit Termal Otel’de saat 17.00 başlayan programda ilk olarak, Ankara Sinema Derneği’nin sponsorluğunda çekilen, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun yaptığı ’Gezici Festival’in Yol Arkadaşı Tuncel Kurtiz’ konulu belgesel gösterildi. Sanatçının hayatından kesitlerin de anlatılacağı anma programında Tuncel Kurtiz’in son filmi olan ve yönetmenliğini Nihat Durak’ın yaptığı ’Mutlu Aile Defteri’ de izlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!