‘Uzun Yol’ filmi Oscar için yarışacak

Güncelleme Tarihi:

‘Uzun Yol’ filmi Oscar için yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 15:21

İngiltere’de yaşayan yönetmen Nihat Seven’in, Uzun Yol (Little Happiness) filmi, Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından “Yabancı Dildeki En iyi Film” dalında 2015 Oscar Ödülü’ne aday gösterildi.

Haberin Devamı

Melek Seven’in yazdığı ve başrolde Nil Günal ile Hakan Yufkacıgil’in oynadığı ‘Uzun Yol’ filminde, erkek egemen hesaplaşmalar içinde zarar gören kadın anlatılıyor.
Sadece Türkiye’de değil, İngiltere’de, Hindistan’da, Pakistan’da, bir çok kadının namus şiddeti altında ‘sessizce’ yok olduğunu dile getiren Seven, bu olaya dikkat çekmek istediğini ifade etti.
İstanbul ve İzmit’te çekimleri yapılan ve 116 dakika süren Uzun Yol filmi, 7 Kasım’da Türkiye’de, İngiltere’de ise 14 Kasım’da gösterime girecek.

MEKTUPLA BİLDİRDİLER

Akademi üyelerinin temmuz ayından bu yana film değerlendirmesi yaptıklarını ve sonucun, kendisine mektupla bildirildiğini kaydeden Seven, şunları söyledi:
“Mektupta, filminiz BAFTA tarafından, Yabancı Dildeki En iyi Film 2015 Oscar Ödülü’ne aday film olarak seçilmiştir’ ifadeleri yer alıyordu. Çok güzel bir duygu hala alışmaya çalışıyorum. Yaptığım yalın entelektüelleştirmeden bir sinama dili için başarı. Hikayeye önem veren yalın zorlamayan bir film. Sanırım juri de bunu fark etmiş. Bütün ekibim adına çok seviniyorum. Türkiye sineması içinde başka bir bakış, çok önemli bence.”

Geçtiğimiz yılda, ‘50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde, ‘Uzun Yol’ filmi oyuncularından Hakan Yufkacigil ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’, Ahmet Özarslan’da ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ kazanmıştı. Bununla ilgili olarak Seven, “Tekrar Antalya jürisine teşekkür ediyorum. İlk defa Türk izleyicisiyle buluştum ve Antalyalılar 'Uzun Yol’u çok sevdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!