Preveze zaferi kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Preveze zaferi kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 14:49

KOCAELİ’nin Gölcük İlçesi’ndeki Donanma Komutanlığı’na bağlı Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’nda, Preveze Deniz Zaferi’nin 476’ncı yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Donanma Kupası Yat Yarışları, gemicilik yarışları ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Donanma Komutanlığı ve İstanbul Yelken Kulübü’nün organizasyonuyla Donanma Kupası Yat Yarışlarının 54’üncüsü, Gölcük Deniz Üssü’ndeki Poyraz Limanı’ndan 11’i Deniz Harb Okulu olmak üzere 37 teknenin katılımıyla start aldı. Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetler Günü kutlamalarına Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Nazmi Ekici, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Preveze zaferi kutlandı

İŞARET FİŞEĞİ TABANCASINI DONANMA KOMUTANI ATEŞLEDİ

1961 yılından itibaren yapılan Donanma Komutanlığı Yat Yarışlarının startını işaret fişeği tabancasını ateşleyen Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele verdi. Gölcük Donanma Komutanlığı’nda başlayan yarışlar İstanbul Kalamış Yat Limanı’nda sona erecek ve dereceye girenler çeşitli plaket ve hediyelerle ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

GEMİCİLİK YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Havanın yağışlı olması nedeniyle Poyraz Limanı’ndaki etkinlikleri Garnizon Sinema Salonuna alındı. Burada Preveze Deniz Zaferi sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun kutlama mesajı okundu. Daha sonra da Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı Karargah Destek Kıtalar Komutanlığı Hizmet ve Merasim Bölüğü Tüfekli gösteri takımı tarafından silahlı gösteri yapıldı. Donanma Komutanlığı Bandosu konserinin ardından Gemicilik Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.Derecede birinciliği Gölcük Tersane Komutanlığı takımı alırken ikinciliği Kuzey Görev Komutanlığı, üçüncülüğü Gölcük Askeri Hastanesi takımı plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.Etkinliğe katılan davetliler 27 Eylül Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü konulu resim ve obje sergisini gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!