Kocaoğlu çok sert konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu çok sert konuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 01:07

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapanan İl özel İdaresi mallarının paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düştüğü ve polemikler yaşadığı İzmir Valisi Mustafa Toprak’a bu kez de "Sizi bugün İzmir’de hiç kimse Vali olarak ciddiye almamaktadır. Bunu bileceksiniz. Denizli Valisi’nin yaptığı gibi kendinizi Merkez’e atanmak için dilekçe vereceksiniz. İzmir sizden kurtulacak" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 88 milyon 400 bin TL’ye Çiğli’de devreye sokacağı Atık Su Artıma Tesisi 4. Faz Ünitesi’nin temeli törenle atıldı. Çiğli ve Karşıyaka’yı etkileyen kokuyla ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Çiğli’de arıtmanın koku yaydığı, çamur çürütme ve kurutma tesisinden sonra bunun arttığı söylemlerinin ardındaki gerçeği en sonunda Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş gün yüzüne çıkardı. İzmir’in sanayicisinin farklılığını, OSB’lerinin farklılığını bir kez daha gösterdi. Uğurtaş, ’Bu arıtmadan gelmiyor, buradaki bir maddenin fabrikada malzeme olarak kullanılmasından kaynaklanıyor. Bizim OSB’mizde bu yasaktır’ dedi. Biz bunu çok defa söylesek onun bir kelimesi kadar olmazdı, çünkü taraftık. Tarafsız birinin söylemesi çok önemli. Tüm İzmirliler adına Uğurtaş’a bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

KOCAOĞLU’NDAN VALİ TOPRAK’A: MERKEZE ATAMANI İSTE

Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın "Yeri geldiğinde satılmasın, ham yapılacak denilen belediyelere verdiğimiz yerler bile satışa çıkabiliyor. Demek ki bunlar ham hum meselesi değil’ sözlerinin ardından Vali’ye yönelik sert sözlerle karşılık verdi. Başkan Kocaoğlu, "Kendisi bir ara sustu. Biz de ’Ramazandır, hastadır’ diye sustuk. Şimdi konuşmaya başladı. Her gün gazetelerde konuşuyor. Ev sahibini bastırıyor. Yani İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı, yani İzmirliyi bastırıyor. Olmaz böyle bir şey olmaz! Biz ve İzmirliler kimin kafasının arkasında hangi planlar var biliyoruz. Burası İzmir, en aydın İnsanların yaşadığı kent. Bunları yaparak, belli bir iki gazeteye beyanat vererek İzmir’e yaptığınız, İzmirlinin mallarına yaptığınız gaspı ortadan kaldıramazsınız. Bunu başkaları yiyebilir ama İzmirli yemez. Sizi bugün İzmir’de hiç kimse ama hiç kimse Vali olarak ciddiye almamaktadır. Bunu bileceksiniz, Denizli Valisi’nin yaptığı gibi kendinizi merkeze atatmak için dilekçe vereceksiniz. İzmir sizden kurtulacak, biz de sizden kurtulacağız. Böyle şey yok, ev sahibi bastırmaya kalkmak yok. Nasıl siyasete alet olduğunuzu, nasıl bu kentin aleyhine taraf olduğunuzu İzmirli biliyor. Sanayicisinden, iş adamına herkes sizin ne yaptığınızı, zihniyetinizi biliyor. ’Ham-hum yapma meselesi değilmiş’ diyor, ’ham yaptırmamak’ bizim görevimizdir. Bizim ’ham yaptırmamak’ diye, yani milletin malını korumak için özdeyiş haline getirdiğimiz bu kelimeyi lütfen kullanmayın, çünkü kirlenebilir" dedi. Vali Toprak’ın kendilerine yanıt vermekle meşgul olmamasını, oturup, vicdan ve beyni önünde "Ben bu memlekete ne yaptım da bu millet beni vali olarak kabul etmiyor" diye düşünmesini öneren Kocaoğlu "Ve geri döneceksiniz, özür dileyeceksiniz. Bu kent için, kentlinin yararına bir şeyler yapacaksınız ki; belki bu millet sizi çok az bir ihtimal affeder" dedi.

Haberin Devamı

ÇÖP SEÇİME KURBAN GİDECEK

Katı Atık Bertaraf Tesisi için yer seçimlerinin hep siyasete kurban gittiğini söyleyen Kocaoğlu, isim vermeden AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Aydın Şengül’ü eleştirdi. Kocaoğlu, "Bugün bazı milletvekili arkadaşlarımızın söylemlerinden, aldığı tavırlardan ve bilime aykırı duruşlarından dolayı Yamanlar’ın da genel seçimlere heba olmasından korkuyorum. Biz modern bir tesis yapacağız, vahşi depolama yapmıyoruz bunu herkes biliyor. Onlar da biliyor. Siz Büyükşehir’i eleştirerek Genel Merkez’iniz tarafından aday gösterileceğinize inanıyorsanız ona saygı duymak gerekir. Ama esas olan İzmir’e yaptığınız hizmetlerle İzmir halkına ve sorunlarına sahip çıkarak vazgeçilmez vekil, belediye başkanı olmaktır. Siyasetçinin bunu yapması gerekir. Duvara değil adama değil, halka dayanması gerekir. Biz buna inanırız, böyle yaparız" dedi.

Haberin Devamı

AKP’Lİ BELEDİYELERİN NE SATTIĞINI DÜNYA ALEM BİLİYOR

Başkan Kocaoğlu, son günlerde tartışma konusu olan Tire Belediyesi’nin satışa çıkardığı, ardından vazgeçtiği Köy Tüzel Malları hakkında konuştu. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in arazi üzerinde bulunan ağaç gibi malları satışa çıkardığını belirten Kocaoğlu, "Tire olayında birçok şey birbirine karıştırıldı. Köy mallarında ihaleler, başkanının görevi ihmal suçuyla suçlanmaması için o arazilerin üstündekilerin satışı için yapılır. Meyve ağaçları var, bunları belediye olarak başıboş bırakamazsınız. Hiçbir zaman Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in aklında köy tüzel kişilikleri mallarını satmak gibi bir düşünce geçmemiştir. Ama şu da bir realitedir. Meclis kararı ’genel’ alınmıştır, her türlü istismara açıktır. O kararı Başkan Çiçek iptal edecek. Onun yerine satılması gereken malları tapu tapu yazarak meclisten geçirecek, yetki alacak. Tire Belediyesi 3 tane mal satacak diye ortalık ayağa kalktı. Neredeyse Kocaoğlu sözünden dönem adam ilan edildi. Merkezi Hükümet’ten tutun, AKP’li belediyelerin ne sattığını dünya alem biliyor" dedi.

Haberin Devamı

BAKAN STAT KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPSIN!

Kocaoğlu, İzmir gündeminden düşmeyen ’Stat’ konusu hakkında Gençlik Ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ı açıklama yapmaya davet etti. Bakan’ın stat konusuna basından cevap vermesini ve kentin gündemine kaldırması çağırısı yapan Kocaoğlu " Gürsel Aksel ve Karşıyaka Yalı ihaleye çıktı. Burada bir ihale bedeli var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’e ve Uzundere’ye yapılacak olan statları Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağışlayarak yapmak istemektedir. Sadece dilekte temennide bulunmuyoruz. Gövdemizi de beynimizi de taşın altına sokarak konuşuyoruz" dedi.

Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz inşaatının temeli atıldı.

Haberin Devamı

ARITMA KAPASİTESİ YÜZDE 36 ARTACAK

İzmir Körfezi’nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında 2000 yılında hizmete giren Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde halen işletmedeki 3 faz arıtma ünitelerine ek olarak, saniyede 2.5 metreküp atık su arıtma kapasiteli 4. faz inşa edilecek. Mevcut arıtma tesisine eklenecek bu yeni hatla, halen günde 604 bin 800 metreküp olan arıtma kapasitesi, günde 216 bin metreküp artarak 820 bin 800 metreküpe ulaşacak. Yeni hat 1 milyon 80 bin kişiye hizmet edecek. Böylece günde 24 saat kesintisiz olarak çalışan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde gerekli bakım ve yenilemelerin daha iyi yapılabilmesi ve yağışlı havalarda daha yüksek debilerde atık su arıtılabilmesi mümkün olacak. Mevcut arıtma tesisinde olduğu gibi, yeni inşa edilecek hatlarda da atık su tamamen biyolojik yöntemlerle arıtılacak ve hiçbir kimyasal madde kullanılmayacak. 4. faz ünitesi, Körfez’deki iyileşmeyi sürdürmek için çokk önemli bir yatırım olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!