Amerika’yı kim keşfetti?

Güncelleme Tarihi:

Amerika’yı kim keşfetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 14:40

ABD’li araştırmacılar ünlü İtalyan tüccar ve gezgin Marco Polo’nun Christopher Columbus’tan tam 200 yıl önce Amerika kıtasına ayak bastığını gösteren kanıtlara ulaştıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Uzmanlar 1930’lu yıllarda Marcia Rossi isimli bir İtalyan göçmen tarafından Kongre Kütüphanesi’ne bağışlanan, Polo ve ailesine ait 14 parşömen ve harita üzerinde yaptıkları yeni incelemeler sonucunda ünlü gezginin 24 yıl süren Asya seyahati sırasında Rusya’nın Bering Boğazı’ndan geçip Alaska kıyılarına ulaştığını tespit ettiklerini belirtti.

Bulgularını Smithsonian Dergisi’nde yayınlayan uzmanlar, parşömenler arasında Alaska kıyılarını detaylı olarak gösteren bir haritanın da bulunduğunu belirtti ancak belgelerin orjinalliğinin kanıtlanması için daha çok test ve araştırma yapılması gerektiğine de dikkat çekti

Söz konusu belgelerin bir kısmının Polo’nun kızları Fantina, Bellela ve Moreta tarafındna imzalanmış olduğu da belirtildi.

Marco Polo’nun 1271 ve 1295 yılları arasında Asya kıtasını gezerken yaşadıkları 13. yüzyılda “Marco Polo’nun Maceraları” isimli bir kitapta toplanmıştı.

Bir hayalet yazar tarafından kaleme alındığına inanılan kitap zamanla tüm dünyada büyük popülarite kazanmış ve yüzyıllar boyunca tekrar tekrar basılmıştı.

Kitapta Amerika kıtasına yapılan bir seyahatle ilgili hiç birşeyden bahsedilmemiş olsa da Marco Polo’nun hayattayken “Gördüklerimin yarısını bile anlatmadım” diyerek övündüğü biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!