Eğlenceli bilim

Güncelleme Tarihi:

Eğlenceli bilim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 01:04

Ankara, Avrupa Bilim ve Eğlence Günü’ne ev sahipliği yaptı. 24 Avrupa ülkesinin 300 kentinde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, standlarda oyun oynayarak bilimin eğlenceli yönü ile tanıştı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığı ile Başkent’te gerçekleştirilen Avrupa Bilim ve Eğlence Günü, başta çocuk ve gençler olmak üzere 7’den 70’e tüm toplumu, eğlenceli bir ortamda bilimle tanıştırdı. Katılımcılar Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi’nde yeşil alanda hazırlanan standları gezdi. Oyunlar oynayan gençler, bilimin eğlenceli yüzü ile tanıştı. Açılışta Başkent’in ilk orta ve liselerinden gelen çok sayıda çocuk ve gence seslenen Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sibel Özkan, bilimin toplumla paylaşıldığı bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

10 ÖĞRENCİYE TABLET

Konuşmanın ardından, “Bilim nedir? Bilim adamı kimdir? Ne kadar Avrupalıyız?” gibi konularda ilk, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren 10 öğrenciye birer tablet bilgisayar hediye edildi. Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanlığı Görsel iletişim Merkezi ve Halk Ekmek standları yoğun ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!