Sağanak yağmurda mahsur kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Sağanak yağmurda mahsur kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 13:37

EDİRNE’de dün akşamdan itibaren aralıkla süren sağanak yağmur nedeniyle birçok cadde ve sokak göle dönerken, içerisinde 5 yolcunun bulunduğu ve otogar çıkışında biriken sularda mahsur kalan minibüs, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Son 24 saatte metrekareye 29.9 kilogram yağış düşerken, yağmurun gün boyu aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının 20 derecenin altında düştüğü Edirne’de, yağmur dün akşam saatlerinden bu yana etkisini aralıklarla sürdürüyor. Şehirlerarası otogar civarı ve Dr. Sadık Ahmet Caddesi biriken su nedeniyle trafiğe kapandı. Otogardan Silivri’ye gitmek için yola çıkan Abidin Ok’un kullandığı minibüs, yoğun yağmur sularının biriktiği alt geçitte motorunun durmasıi üzerine 5 yolcusuyla birlikte mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık yarım saat sonra gelen 3 itfaiye eri, çalışmayan minibüsü iterek sulardan çıkardı. Kapıları açıldığında araç içerisinde biriken sular boşalırken, yolculardan Çağlar Yavuzer, suya girdiklerinde motorun durduğunu ve bir daha çalışmadığını söyledi. Yaklaşık yarım saat mahsur kaldıklarını belirten Yavuzer, "Otogardan çıkmak için alt geçide geldiğimizde suların arasına girdik. Motor bir anda durdu. Hareket edemedik. Aracın içerisine de sular doldu. Daha sonra itfaiye ekipleri gelip aracı itti ve sudan çıkardı" dedi.

Araç sürücüsü Abidin Ok ise önünde giden otobüsün sudan geçtiğini görünce devam ettiğini ifade ederek, "Otobüsü görünce ben de geçerim zannettim. Ancak biraz gittikten sonra motor durdu. Yeniden çalışmayınca suyun ortasında yolcularla mahsur kaldık. İtfaiye ekiplerine haber verdik. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra itfaiye bizi kurtardı" diye konuştu. Mahsur kalan yolcular kurtarıldıktan sonra firmanın başka bir aracına bindirildi.

TRAFİĞE KAPATILDI

Yoğun yağmur sularının biriktiği Fatih Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi ise trafiğe kapatıldı. Bazı apartman sakinleri yoğun suların evlerine girmesini engellemek için girişlere kum çuvalları koydu. Her yağmurda caddenin sularla dolduğunu kaydeden mahalleli, belediyenin buna çözüm bulmasını istedi. Edirne Belediye Başkanlığı ekiplerinin tıkanan rögarları açma çalışmaları sürüyor.

24 SAATTE 29 KİLO


Hava sıcaklığının düştüğü kentte meteoroloji verilerine göre son 24 saatte metrekareye 29.9 kilogram yağış düştü. Gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenen yağmur yağışı nedeniyle vatandaşların sel baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!